Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 21-22/11 2018. Högerextrema terrorister.

Världen: Att den amerikanska polisen infiltrerats av vit-makt-anhängare har vi tidigare skrivit om. Men detta gäller också armén. Och i en rapport från 2017 till USAs regering sägs att högerextremism bar ansvar för 62 av de 85 dödliga extremistiska incidenterna i USA från dagen efter 9/11 till 2016. Rapporten säger att högerextremism har dödat 106 personer under dessa år, skriver Pro Publica i en artikel om vit-makt-infiltrationen i amerikanska armén.

Det vore intressant att få veta mer om den svenska polisens och militärens vit-makt-infiltration. Vad döljer sig där – och varför är detta en blind fläck för Säpo?

Sverige: Polischefer utreder sig själva. Polischefer som anklagats för att ha kränkt anställda har själva utrett anmälningarna. Det hävdar polisfackets huvudskyddsombud Leif Lahti som anmält ledningen till Arbetsmiljöverket. ”De ska inte få utreda det själva om man är utpekad”, säger han (NSD).

Malmö/Lund: 200 anställda på Sony i Lund riskerar att förlora jobbet. Neddragningen ska genomföras före den sista mars (Lokaltidningen Lund).

Malmö/Lund: Lund river ännu fler 1800-talshus. För ett år sedan revs två 1800-talshus på välbevarade Magle Lilla Kyrkogata. Nu är fler rivningar av gamla hus på gång och Facebookgruppen ”Lunds Arkitekturuppror” söker därför medlemmar som vill protestera med förfulningarna. Gå med här: https://www.facebook.com/groups/AU.Lund/

Konsten: Koloristen Sigrid Hjertén, (1855-1948) utbildad av Matisse och Cezanne,slår nytt rekord. Sigrid Hjerténs ”Iván i fåtöljen” har sålts för 10,76 miljoner kronor. Det är tre miljoner mer än konstnärens tidigare rekord (SDS).

Konsten: Lalo Alcaraz.


a&art5

Courtesy  Lalo Alcaraz / Anarchy and Art.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 21 november, 2018 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: