Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 17-18/11 2018. En värld utan fascism!

Världen: Upprop för motdemonstration till nazi-demon i Helsingfors. Denna självständighetsdag 6.12.2018 inbjuder vi alla att bygga en värld där det inte finns utrymme för fascism. Tiden och platsen för demonstrationen kommer att meddelas närmare händelsen. Evenemanget är organiserat av A-ryhmä, Helsingfors vänsterungdom och Varis-verkosto.  Länk: https://takku.net/article.php/20181113201904585

Sverige: Över 10 000 personer över 50 år är hemlösa i Sverige. 61-årige Adolf Arbelius lever i en sovsäck utomhus och intervjuas av Metro: ”Kylan är det värsta”.

Malmö/Lund: Jason Diakité får Lunds kommuns kulturpris. Kultur- och fritidsnämnden klubbade beslutet på torsdagskvällen: Jason Diakité får även kommunens kulturpris 2018 (SDS). Välförtjänt – men en viss spridning av utmärkelser vore nog tänkbar. Och än en gång är frågan: vem får mest goodwill – utdelaren eller pristagaren?

Konsten: Folkkäre skådespelaren Sven Wolter anser att Sverige borde bli mer demokratiskt. Exempelvis vill han demokratisera ekonomin och ersätta den representativa parlamentarismen med deltagardemokrati. Därför anser extremhögern att han inte ska få medverka med sin röst i årets julkalender (!) som de tycker ska ställas in (!) skriver Aktuellt Fokus.

Ja, ekonomisk demokrati och deltagardemokrati skulle lösa de största samhällsproblemen en gång för alla. Vi skulle slippa den skriande sociala ojämlikheten, pensionärers hemlöshet och fascismen och slippa det bedrövliga politikerskådespel vi just nu bevittnar. Bland annat. Krävs det en revolution eller ska det ske snabbt och frivilligt? Det är ödesfrågan.jul
SR:s julkalender Tonje i Glimmerdalen.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: