Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 14-15/11 2018. Lyckad hyresstrejk. Motstånd lönar sig!

Världen: Sedan i söndags har elva palestinier och två israeler dött med upphov i den räd som en israelisk elittrupp utförde mot en lokal ledare för Hamas (svt). I botten på konflikten ligger som vanligt Israels ockupationspolitik.

Sverige: Efter en 18 månaders hyresstrejk vinner föreningen Kontrapunkt mot sin hyresvärd. Hyresvärden kommer bland annat betala ut en miljon kronor till aktivisterna (Aktuellt Fokus). Kontrapunkt är att gratulera. Motstånd lönar sig! https://aktuelltfokus.se/malmoaktivister-vann-mot-gentrifierande-hyresvard/


Sverige: En göteborgspolis döms nu i tingsrätten för att ha gjort över 3 000 slagningar i ett internt IT-system på ärenden han själv inte var inblandad i. Enligt polisen själv har han haft för lite att göra och gjort dataintrången ”för att få tiden att gå” (svt). Så var det med den överbelastningen på polisanställda om detta fall är representativt; med fler poliser lär det bli ännu svårare att få tiden att gå.


Malmö/Lund: Lundapolitikern Edith Escobar, vice riksordförande för Öppna moderater, lämnar sina uppdrag i protest mot hur partiet närmat sig Sverigedemokraterna. – Jag kan inte längre förklara för människor hur jag tänker när jag är aktiv i Moderaterna. Jag hittar inga ursäkter längre, säger hon (SDS). En korrekt slutsats som fler moderater (som inte har otur när dom tänker)  borde komma fram till.


Konsten: Ossian Theselius. Begåvad och originell ung Malmökonstnär aktuell med flera  utställningar. https://www.facebook.com/ossiantheselius


ossianTheselius

Courtesy Ossian Theselius: Coyotes paradise.

***

Citatet:  Anniansen (C+L).  — Sign. Studsboll på Flashback om regeringsbildningen.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: