Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 13-14/11 2018. En högerextrem svensk regering?! WTF.

Världen: Amnesty drar in Aung San Suu Kyis pris. Människorättsorganisationen Amnesty International tar tillbaka det hederspris som tilldelats den myanmariska ledaren Aung San Suu Kyi. Detta med anledning av hennes ”skamfulla svek av de värderingar hon en gång stod för” (svd).

Sverige: Om Ulf Kristersson röstas igenom
som statsminister på onsdag blir det en regering som innehåller M och KD. Det meddelade han på måndagen. ”För första gången i landets moderna historia kan begäret att bli statsminister riskera demokratins framtid,” skriver Per Wirtén i ett resonemang om statsministeromröstningen, en M+KD+SD-regering och om ”demokratins lönnmördare” (Expr.)

Det är emellertid troligast att riksdagen röstar nej till Kristersson imorgon onsdag; i annat fall brakar h-lvetet löst.

Malmö/Lund: Moderaterna och Sverigedemokraterna inleder samarbete i Staffanstorp. Detta trots att Alliansen har egen majoritet i kommunen. Partierna ska nu införa integrationsplikt för nyanlända och tiggeriförbud – samt förbjuda skilda badtider och ritualslaktat kött (AB). SD och M samarbetar nu också i Sölvesborg, Trelleborg och Hörby. Du sköna nya värld.

Malmö/Lund: Lunds nya styre sätter stopp för högre kommunalt stöd till Uppåkra arkeologiska center (SDS). Uppåkra är Skandinaviens största järnåldersboplats och den rikaste fyndplatsen av alla svenska. Den nya politiska ledningen verkar inte förstå Lunds bästa. Om den förra gjorde det har jag inget bestående minne av.

Konsten: Guldgubbar från Uppåkra.


guldgubbar
Courtesy Historiska Museet i Lund.
***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: