Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 10/11 2018. Låt det bli nyval.

Världen: Tanzania skärper de redan stenhårda lagarna mot homosexuella. Nu ska en specialstyrka börja jaga sexuella minoriteter i landet där samkönat sex redan kan ge upp till 30 års fängelse (Arbetaren).

Världen: Kriget i Jemen har pågått i snart fyra år och ser inte ut att upphöra inom en snar framtid. I Jemen pågår nu världens värsta humanitära katastrof med 22 miljoner hjälpbehövande människor. Saudiarabiens koalition fortsätter ostört att förgöra Jemen och stora vapenföretag gör miljardvinster på detta (Proletären).

Sverige: ”Låt det bli nyval och låt det handla om något mer värdigt än vilken politiker som skall ha makten. Klarar inte det politiska etablissemanget att leverera detta kommer deras platser inom snar framtid all fyllas av andra. Det borde de ha lärt sig av både historien och samtiden”, skriver Flamman.

Malmö/Lund: Havet stiger och sanden försvinner ut i havet. Stränder, privat bebyggelse och infrastruktur värd miljoner står på spel i en rad skånska kommuner.– Vi har egentligen inget stöd alls. Min uppfattning är att det märks att problemet inte är så stort i Stockholm, säger miljöstrateg Helena Björn i Lomma kommun (svt). I vissa kommuner fordrar man stränderna med sand som hämtats upp från havet, i andra används sten.


Konsten: Haväng, stranden.


700-02967653
***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 9 november, 2018 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: