Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 10-11/11 2018. Instant karma.

Världen: En 65-årig fascist i Kroatien vandaliserade ett antifascistiskt monument. Det slutade med att statyn välte över mannen och bröt dennes ben rapporterar The Guardian som hänvisar till lokalmedia. Händelsen ägde rum i staden Split. (Aktuellt Fokus). Instant karma!

Världen: I veckan presenterade det kinesiska mediehuset Xinhua de första virtuella nyhetsuppläsarna. Både avatarernas röster och utseende är baserade på verkliga nyhetsankare och de kan läsa upp nyheter med hjälp av artificiell intelligens. Skillnaden är att de inte kan fatta några egna beslut – än så länge (svt). Varför inte testa virtuella politiker?

Sverige: Förbud mot nazister diskuteras livligt – dess för- och nackdelar. En annan möjlighet vore att ta ifrån dem medborgarskapet och utvisa dem till något av deras favoritländer – om någon till äventyrs vill ta emot dem. Alternativt får de fortsätta att mörda och terrorisera; valet borde vara enkelt.

Malmö/Lund: Det är inte bara medeltida skelett som hittas när man gräver ner ledningar i Lund, nu har också en medeltida stenkyrka påträffats (skd).

Konsten: William Morris (1834-1896). Engelsk briljant konsthantverkare, socialist och författare verksam i den inflytelserika Arts & Craft-rörelsen som försvarade det vackra och genuina gentemot den industriella massproduktionens varor.


morris

Courtesy William Morris: Acanthus embroidered panel, 1890.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: