Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 7-8/11 (2) 2018. Ett slott för möss.

Världen: Demokraterna tar makten i Representanthuset och Bernie Sanders behåller sin plats. I övriga två församlingar är det jämnt mellan Republikaner och Demokrater, såhär långt (05.00). Trump kommer att få betydligt svårare att få igenom sin politik. Bra!

Världen: ”Därför är USA ingen demokrati”. Göran Greider skriver om hur folkets vilja krossas av mäktiga miljardärer och Högsta domstolen (AB). https://www.aftonbladet.se/kultur/a/9m191p/darfor-ar-usa-ingen-demokrati

Sverige: Den antroposofiska livsstilen ser ut att skydda mot allergier. Barn som växer upp i antroposofiska miljöer har en något lägre risk att drabbas av allergier än andra barn, har tidigare forskning visat. Däremot beror detta inte på frånvaron av vacciner (AB).

Malmö/Lund: De anonyma mössen har slagit till igen och denna gång erbjuder de ett furstligt boende för små gnagare. Och även på hemmaplan i Malmö är en ny musbyggnad på gång. Det är på udden Bradda head på ön Isle of Man, mitt i Irländska sjön, som Anonymouse byggt ett cirka 40 centimeter högt slott med majestätiskt utsikt över Port Erin Bay, knappt två mil från huvudstaden Douglas i ett område som ska vara rikt på féer, älvor och andra småfolk.(skd).

Konsten: Anonymouse.


anonymouse

Courtesy Anonymouse https://www.instagram.com/anonymouse_mmx/?utm_source=ig_embed

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: