Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 5/11 2018. Hurra för USA?

Världen: Per T Ohlsson i Sydsvenskan hyllar USA för ”musikalisk magi, medicinska mirakler och magnifika månlandningar”. Sant, men man kan lika gärna tala om ”måttlös maktutövning, militär mani och medioker mat”.

Världen: Danska släktforskare har publicerat en medlemsförteckning gällande danska nazistpartiet DNSAP. Ett viktig historiskt källmaterial, att jämföra med Tobias Hübinettes förteckning av svenska nazister – med en telefonkatalogs omfattning: ”Den svenska nationalsocialismen: medlemmar och sympatisörer 1931–45”. Nu väntar vi bara på en komplett förteckning över nutida nazister. Både AFA och Expo sitter inne med stora kunskaper på området; Säpo verkar måttligt intresserade.

Sverige: ”Många forskningsrön visar att självmordsfrekvensen är mycket högre i moderna samhällen än i icke-moderna. Människan är designad för att klara sig bäst i grupper som inte sträcker sig mer än till 40–50 människor. Om staten uppfanns för att frigöra människan från kollektivet, har denna frihet också inneburit en hög grad av alienation” skriver Sinziana Ravini om Timbros rasistiska bok ”Klanen”. https://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/a/wE2284/timbro-har-gett-ut-annu-en-rasistisk-bok

Högern har aldrig lyckats producera några intellektuella av rang, de får nöja sig med bottenskrapet (jmf Timbro) och tycks vara tillfreds med det.

Malmö/Lund: Hur kan man planera in en ny avfart för E22:an alldeles intill en förskola? Det kan man fråga sig, men det ser ut att kunna hända på Sångarevägen i Lund. Om inte förskolan ska behöva flytta måste planerna ändras: valet står mellan barn och bilar.

Konsten: Max Gustavsson om spelmissbruk på högsta nivå.


MaxGustavsson
Courtesy Max Gustavsson.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: