Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 28/10 2018. Cop Map övervakar polisen överallt.

Världen: Cop Map – Rapportera polisen i ditt område ! Kontrollera ditt område – över hela världen. Förebyggande övervakning av din kommunikation och manipulation av data, DNA-analyser för rasprofilering och obegränsat förebyggande frihetsberövande utan rätt till en offentlig försvarare: Bayerns nya polisuppdragstillstånd (PAG) har allt. Men det är inte bara den bayerska polisstyrkan som är anpassad. Polisstyrkorna ökar för närvarande över hela Tyskland.

En viktig motivering för polisens överträdelse av grundläggande mänskliga rättigheter är det vaga begreppet ”överhängande fara”. En ”överhängande fara” definieras som allt som polisen anser vara potentiellt farligt, även om det saknas en särskild anledning. Detta öppnar dörren för ytterligare oansvarigt maktmissbruk. Polisstyrkan i sig har blivit en fara för grundläggande rättigheter, frihet och demokrati. För vissa människor har detta alltid varit fallet, men från och med nu påverkas alla och kan potentiellt bli ett mål. Det är dags att visa solidaritet! Av denna anledning har vi lanserat Cop Map, vilket gör att användarna kan rapportera, se och undvika polisens närvaro och obehöriga inspektioner. Du kan spara en direktlänk till den här webbplatsen på skärmen på din telefon, så att du alltid snabbt kan komma åt sidan.

Cop Map fungerar överallt, över hela världen. Allmänt, håll dig medveten och ge ditt stöd om du ser fall av polisvåld. Om du själv blir offer eller vittne om polisvåld kan du nå ut till stödjande organisationer som Cop Watch.

— Cop Map.  https://www.cop-map.com/ Spara länken!!

Sverige: Sverige är intressant för den amerikanska vänstern och Donald Trump skräms av oss, skriver AB. Och trots att Sverige knappast är socialistiskt är det ett land att drömma om där, vilket inte är så konstigt:

”I USA faller medellivslängden. Här är barn- och mödradödligheten är högre än i något annat utvecklat land. Runt 40 miljoner amerikaner – ungefär var åttonde invånare – lever i dag i fattigdom. Hälften av dessa lever i extrem fattigdom. USA är dessutom det första höginkomstland där medellängden i den vuxna befolkningen inte längre ökar. USA kommer på plats 35 av 37 länder i OECD när det gäller fattigdom och ojämlikhet”. Så nog är Sverige bättre med alla sina fel och brister och vaga ansatser till socialism. Än så länge, vill säga.

Malmö/Lund: Nu drar förhandlingarna om 2019 års hyror igång på allvar. Hyresvärdarnas rekordstora vinster och fortsatt låga räntor bör synas i hyresförhandlingarna för 2019 och bör innebära inga eller ytterst små hyresjusteringar. Det är det rimliga, inte de 3–3,5 procent som är den hyreshöjning Fastighetsägarna och SABO vill ha i Skåne, skriver Skånes Hyresgästförening (skd).

Ja, men det har funnits många orsaker och många tillfällen genom åren till att sänka hyrorna. Först då kan vi hyresgäster ta Hyresgästföreningen på allvar!

Konsten: S. Jacobson: Comet 2. Digital art 2018.


comet2

***

Citatet: ”Terrorism är att använda våld eller hot för att uppnå ett politiskt mål. Det högsta politiska målet i en stat är att upprätthålla lagen. Poliser använder våld och hot för att upprätthålla lagen. Därför är alla poliser per definition terrorister.” — Dane Whalen.

***

lovepeace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: