Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 26-27/10 2018. Förnyat Lund?

Världen: Alla som bär någon skuld till journalisten Jamal Khashoggis död kommer att straffas, säger kronprinsen Salman som beskriver fallet som en ”motbjudande händelse” (AB). Ja, och det är mer än detta som är motbjudande i Saudiarabien. Eller för den delen i USA-administrationen.

Sverige: Gustav Fridolin (mp) har avgått. ”Och visst, går man med i ett ungdomsförbund när man är 11, blir ungdomsförbundsordförande i tonåren, riksdagsledamot vid 19, språkrör vid 28 och minister vid 31, är det ingen överdrift att påstå att den politiska karriären har varit spikrak. Han var dessutom partitopp när MP tog klivet från att bara ha varit i opposition samt agerat stödparti, till att sitta i regering. Sannolikt var det det senare som blev hans fall, tillsammans med hanteringen av den interna krisen i partiet våren 2016, som slutade med att Åsa Romson avgick”, skriver Eskilstuna Kuriren.

Malmö/Lund: Nu har de borgerliga och FNL tagit över styret av Lund. Lunds kommun har ett nytt styre. På torsdagskvällen klubbade det nyvalda kommunfullmäktige vilka som får de viktigaste positionerna i den politiska organisationen de kommande fyra åren (SDS). Stackars Lund. På vilket sätt har FNL (FörNyaLund) förnyat Lund? Och kan Lund bli ännu mer borgerligt styrt?

Endast den radikala vänstern kan förnya Lund.

Konsten: Einar Jolin.


einar Jolin- Dam i svart

Courtesy Einar Jolin: Dam i svart, 1943.

***
Uppdateringar: Artiklarna ”Eremiter och luffare” har fyllts på med ”Villa Naturen” och ”Palais Ideal”, två excentriska och berömda självbyggen. Artiklarna ”Lunds Konsthistoria”,”Radikala citat” , ”Drömmen om Atlantis” och ”Summer of Love” har också utökats. Listan ”230+ SD-skandaler” växer varje dag!

***

Citatet: ”Enda sättet att effektivt hantera en ofri värld är att bli så fri att hela din existens är en akt av uppror”. — Albert Camus (1913-1960) författare, filosof.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: