Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 25-26/10 2018. Stäng Hällebergaskolan, skolinspektionen!

Världen: Polisen i New York uppger att man misstänker att bomben som skickats till CNN kommer från samma person som man misstänker har skickat bomber till Barack Obama, Hillary Clinton och George Soros. Det rapporterar nyhetsbyrån AP. Det verkar röra sig om rörbomber och stämningen i New York är efter omständigheterna lugn. Att terrorn helt klart kommer från höger visar valet av mål. Och Trumps hat och aggressiva retorik kan ha bidragit till att trigga mörka krafter, skriver AB.

Sverige: Stämningen bland eleverna på friskolan Hällebergsskolan i Ljungskile är så pass allvarlig att Barn och ungdomspsykiatrin slagit larm om att elever mår så pass psykiskt dåligt att flera har försökt ta livet av sig. Totalt rör det sig om åtta barn som har försökt ta sina liv på olika sätt. Anledningen är skolans extremt hårda och bokstavstrogna tolkning av kristendomen.

Bl.a. förnekar man evolutionen och har förbjudit dans på gymnastiken och sexualundervisning skriver Aktuellt Fokus. ”Detta kan vi tacka den liberala ”valfriheten” för”, fortsätter den socialistiska nyhetssajten. Stäng genast Hällebergaskolan och flytta eleverna innan dödsoffer krävs! Barnens väl går självklart före de vuxna kristna sekteristernas. ”Somt av det goda kornet föll i jorden, somt föll på hälleberget” står det i Bibeln som om det gällde just denna skola – och det är verkligen inget beröm.

Malmö/Lund. Det är nu på fredag den 26 oktober som Extremezone öppnar ”4000 kvadratmeter action” på Entré vid Värnhemstorget i Malmö. Vad det ska vara bra för? Fråga inte mig, det är fullt tillräckligt med action i Malmö fast av andra slag.

Konsten: Kimon Loghi (1873 -1952).kimon

Courtesy Kimon Loghi: Biarritz Beach, u.å.

***

Citatet: ”All verkligt stor konst är optimistisk”.  -— Upton Sinclair, journalist, socialist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 24 oktober, 2018 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: