Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 7/10 2018. Detaljer utan sammanhang.

Världen: På lördagen röstade en majoritet i senaten igenom sexbrottsanklagade Brett Kavanaugh som därmed tar plats i USA:s mäktiga högsta domstol. Demonstrationerna mot Kavanaugh har varit intensiva och aktivister har brutit sig genom avspärrningarna. Samtidigt hyllar president Donald Trump personerna som stöttat Kavanaugh (Expr.).


Sverige: ”Vi matas ständigt med information om detaljerna för att vi alltid ska glömma sammanhanget” skrev Situationisterna en gång. De stora systemfelen får inte avslöjas och än mindre vad man kan göra åt dem. Istället ska vi distraheras med struntsaker till gagn för status quo. Jag kom att tänka på detta när jag läste om bokstaveringsalfabetets modernisering. Heta känslor! Och en lång insändare i Sydsvenskan handlar om det förkastliga i att även pojkar kan bli Lucia. Traditioner ska tydligen konserveras för traditionernas egen skull, om de är bra eller dåliga spelar ingen roll. Finns det verkligen inte viktigare frågor i dagens samhälle? Jo. Och att denna blogg  som ändå har en viss koherens har så många läsare är bara ett av bevisen.

Sverige: ”Den som vill samarbeta med SD kanske tänker att partiet förändrats när skandalpolitikern Kent Ekeroth lämnat. Men hans idéer finns kvar i partiet./…/ Innehållsligt, politiskt, har ingenting förändrats sedan Ekeroth gick med i partiet 2006. Islamofobin, den dogmatiska aversionen mot invandrare och flyktingar, den sverigedemokratiska rasismen, har fortsatt att frodas och har gjort avtryck i svensk politik” skriver Expo. https://expo.se/2018/10/kent-ekeroth-%C3%A4r-borta-%E2%80%93-men-hans-politik-lever-kvar  Och Sverigedemokraten Stefan Borg, ny ordförande för kommunstyrelsen i Hörby, har på sociala medier delat inlägg och använt begrepp med koppling till vit makt-miljön, enligt en granskning av Expo. https://expo.se/2018/10/sds-nye-starke-man-skriver-om-%E2%80%9Dbefolkningsutbyte%E2%80%9D-och-f%C3%B6rsvarade-nya-tider


Malmö/Lund: På tisdagen meddelade Kraftringen att de bjuder 80 kronor per aktie i Skånska Energi. Ambitionen är att integrera verksamheten i sin egen (nsk). Bolaget är bl.a. känt för att ha en NMR-nazist bland sina anställda och för att ta ut överpris på sitt elnät.


Konsten: Stilleben är verkligen inget vanligt motiv i graffiti, men här har vi det ändå: Ett graffitistilleben. Från den lagliga väggen på P-huset Anna i Malmö. Måleriet lever.


graffstilleben

***

Övrigt: Against the Logistics of Exploitation. Stockholm // November 23-24th // 2018:

https://www.transnational-strike.info/2018/05/24/against-the-logistics-of-exploitation-stockholm-november-23-24th-2018-tss-meeting-call-out-2/

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: