Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 4-5/10 2018. De rika ber SD slippa skatt.

Världen: Dom: Tolv års fängelse för rasistdåd. En italiensk man döms till 12 års fängelse för ett dåd med rasistiska förtecken mot sex immigranter i staden Macareta i februari (SR).

Sverige: I dag åtalas 17 personer med koppling till Nordiska motståndsrörelsen efter händelser som inträffade i samband med NMR:s demonstration under Bokmässan i Göteborg i fjol. De misstänks för hets mot folkgrupp och våldsamt upplopp (AB). https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BJK877/nmr-anhangare-atalas-for-hets-mot-folkgrupp-och-valdsamt-upplopp

Sverige: ”När det gäller miljardärerna tycker vi att de gott kan bidra med lite mer i skatt, så att vanliga löntagare kan betala mindre. Och vi kommer alltid stå upp för alla människors lika värde. Vi ser vad de SD-kampanjande miljardärerna håller på med. Deras egenintresse riskerar förstöra för så många människor i det här landet. Men det är långt ifrån avgjort och vi kommer göra allt vi kan för att Sverige ska gå en annan väg”. Jonas Sjöstedt (v) om SD och miljardärerna, i AB.

Sverige: Stödet ökar kraftigt för en regering med Stefan Löfven, Annie Lööf, Jan Björklund och de gröna språkrören. Nästan en femtedel av väljarna tycker det vore den bästa lösningen enligt Aftonbladet/Inizio. Men nu är det inte väljarna som bestämmer. Och mer än någonsin visar det att partierna, inte politiken, har avgörandet. Systemfel och demokratiunderskott. Partikratur. Trots framgången för (v) fortsätter högervridningen, nu på byråkratisk väg.

Malmö/Lund: I kväll ska Smålands nations medlemmar ta ställning till om nationen ska söka medlemskap i Studentlund samt söka återinträde i Kuratorskollegiet (KK), nationernas samarbetsorgan. Lundagård pratade med KK:s ordförande för att ta reda på hur de ställer sig till frågan (Lundagård).

Malmö/Lund: Denna torsdag öppnas samlingsutställningen ”Memory matters” på Skissernas museum i Lund med nio internationellt erkända konstnärer. Och små snidade trähus och en byst av Lenin visar sig ha väldigt mycket gemensamt. Ett tema är ”Monument och minne”(SDS). Och det finns gott om kontroversiella statyer både i Malmö och i Lund, ni vet nog vad jag syftar på.

Konsten: Vintage Sci-fi Art.


sci-fi

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: