Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 3-4/10 2018. Ny statsminister?

Världen: Bara en av fyra personer utanför USA har en positiv bild av Donald Trump, medan sju av tio saknar förtroende för honom. I Sverige är motsvarande siffror 17 procent för och 82 procent mot (Pew Research).

Sverige: Spritt språngande Uvell. Vad ska man kalla den senaste McCarthy-kampanjen mot allt från (v) till ETC?  Spritt språngande Uvell, kanske. https://uvell.se/2018/09/26/kommunisterna-de-oanstandiga/ Här finns en beräkning av Kapitalismens brott mot mänskligheten, alla fakta och siffror. 1 – 1,5 miljarder dödsoffer enbart under 1900-talet: https://anarchyisorder.wordpress.com/2014/06/25/kapitalismens-brott-mot-manskligheten/ Liberalismen är kapitalismens ideologi och därmed medansvarig. Och här specifikt om USAs roll i denna brottslighet: https://anarchyisorder.wordpress.com/2016/08/14/usas-krig-och-invasioner-lista/  För Sveriges del finns ”Ur högerns och Moderaternas historia 1904-2018” här: https://anarchyisorder.wordpress.com/2017/10/30/hogerns-och-moderaternas-historia-1904-2017-lista/ ….’nuff said. Så var det med den saken.

Sverige: Annie Lööfs andrahandsalternativ är en samlingsregering med ett eller flera allianspartier och Socialdemokraterna. Det säger C-ledaren på en pressträff efter att hon träffat talmannen (DI). Käbblet och tjafset når oanade höjder. Demokrati? Nja. Skådespel? Absolut.

Talmannen har gett M-ledaren Ulf Kristersson i uppdrag att sondera möjligheterna för att bilda regering. Socialdemokraterna tror att han kommer att misslyckas.– Givet det som de andra partierna har sagt så ser hans chanser hyfsat mörka ut, säger gruppledare Anders Ygeman (S) (AB). ”Falska leenden kan ge en känsla av fara” som Jenny Aschenbrenner säger i ETC.

Malmö/Lund: Sverigedemokraterna är redo att släppa fram ett alliansstyre i Malmö – och man är redo att göra det utan krav eller löften om inflytande (SDS). SD bryter alltså ett vallöfte strax efter att man framfört det. Känn er blåsta SD-väljare. Det kommer säkert mer för nu är politiken oväsentlig och det gäller bara makten i sig.

Konsten: Hej, jag heter Ulf!


Ulfred

Courtesy MAD Magazine. Bilden är ett montage.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: