Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 1-2/10 2018. Timbro värre än NMR. Kim Larsen RIP.

Världen: Finland. Poliser som begått brott jobbar kvar. Nästan var tionde polis i Finland har utretts för olämpligt beteende i och utanför tjänst. Poliser som till och med begått våldsbrott kan trots det jobba kvar, skriver Helsingin Sanomat (GP).

Världen: Danmark. En ny plattform för och av den radikala utomsparlamentariska vänsterkanten. Konfront är varken opartisk eller objektiv. Konfront är en del av kampen för en annan och mer rättvis värld.  Vi tror inte på att parlamentarisk politik kan reformera  detta samhälle – vi tror på radikal utomparlamentarisk revolutionär aktivism och politik.  https://gatorna.info/threads/danmark-en-ny-platform-for-og-af-den-radikale-uden-1749/

Sverige: Enligt författaren och kulturredaktören Åsa Linderborg är den liberala Timbrohögern ett betydligt större hot mot demokratin än dagens våldsamma och växande naziströrelse. Det sa hon när hon gästade veckotidningen Proletären på Bokmässan i Göteborg (Aktuellt Fokus).

Sverige: Kulturprofilen Jean-Claude Arnault döms till två års fängelse för våldtäkt. Han förblir häktad till dess att domen vinner laga kraft. Åtalet omfattade två misstänkta våldtäkter mot en och samma kvinna – Arnault fälls för den ena. ”Både målsägandens och vittnenas uppgifter har vi bedömt som tillförlitliga och trovärdiga”, säger lagman Gudrun Antemar (Expr.).

Malmö/Lund: Röd Framtid: en undersökning om vår samtid. När: 2018-10-07 15:00- Var: Amalthea Bokkafé, Malmö .Vid första träffen tänkte vi använda kapitlet ”Fifty Shades of Breakage” ur Now, skriven av Osynliga Kommittén, som diskussionsunderlag. Vi hoppas att så många som möjligt ska dyka upp och att vi ses snart! Vi hoppas även att ni vill bekanta er med vår nystartade grupp (KOM) och vilka vi är. Kärlek, KOM. Här kan Now läsas digitalt: https://illwilleditions.noblogs.org/files/2018/02/Invisible-Committee-NOW-READ.pdf


Malmö/Lund: Sista lördagen i september innebär som vanligt gallerinatt runtom om i Malmö. Mängder av gallerier och konstinstitutioner höll öppet till långt inpå kvällen (SDS).


Konsten: Fantasy Art.


fantasy-art

***

Danske rocklegenden Kim Larsen blev 72 år. ”Tack för musiken. Tack för soundtracket till vår kärlek, äventyrlighet och eviga ungdom”, skriver Berlingske i sin minnestext. Jag har de flesta av hans låtar; bäst gillar jag ”Hvad gør vi nu, lille du?”. Danmarks Mick Jagger. Vila i frid käre Kim.

***

Lästips: Ett avsnitt ur Laurie Penny’s bok ”Bitchdoktrinen” finns i ETC:s pappersupplaga. Vad säger Science fiction om den feministiska framtiden? En formuleringskonst utöver det vanliga.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: