Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 30/9-1/10 2018. NMR-förbud i hela Norden?

Världen: Hovrätten i Åbo förbjuder NMR i Finland. Åbo hovrätt upplöser nazistiska Nordiska motståndsrörelsen i Finland. ”NMR har utövat verksamhet som väsentligt strider mot lag eller god sed”, skriver hovrätten, som stöder sig på föreningslagen (svd). Ska andra länder i Norden följa efter? I vilket fall krävs mer för att bli av med nazismen i Norden en gång för alla.

Sverige: Famous Quotes by Ulf Kristersson (Tipstack Maj Wechselman på Facebook).


ulf

”Avveckla välfärdsstaten” – dvs att alla utom de rikaste ska leva i misär – det är vad som döljer sig bakom Kristerssons koketta leende.


Sverige: Rebecca Uvell igen,
som nu rasar över ”komminister” (sic!) – en befattning i Svenska Kyrkan. Hur hon nu får ihop det med (v) som hon hatar. Och där finns inga ”kommunister” sedan 1990, om det nu var detta parti som gav henne kortslutning. Varför har hon alltid sån otur när hon tänker?

Sverige: I det numera välbekanta uppropet ställer ett stort antal tjänstemän på Rikskansliet sig kritiska till om regeringskansliet kan garantera att “nästa regering eller regeringsunderlag inte kommer att urholka RK:s värdegrund och policys inom mångfald och icke-diskriminering”. Deras oro är inte obefogad. Hakelius i Expressen får psykbryt. Ska tjänstemän ha yttrandefrihet? Tydligen inte.

Sverige: Riksdagsledamoten Patrick Reslow (SD)
kan ha brutit mot lagen i samband med sina tjänsteresor. Han bodde med familj i svit med gratis drinkar och skattebetalarna fick stå för notan. Att underlåta att göra avdrag för medföljandes hotellkostnader kan vara brottsligt, enligt polis och åklagare.– Av vad som framgår av lämnade uppgifter är det uppenbart att detta avser en enskild person som kan komma att bli misstänkt för brott, säger Yvonne Brandell vid Åklagarmyndighetens utvecklingscentrum (AB).

Reslow borde tvingas lära sig Riksdagens Uppförandekod utanntill: https://anarchyisorder.wordpress.com/2017/11/13/sd-och-uppforandekoden/ Alla dessa halvfigurer som kommer in från ingenstans och plötsligt får höga befattningar inom SD – det är uppenbart att makten stiger dem åt huvudet. Var tog kritiken mot etablissemanget vägen? Nu när man själva tillhör etablissemanget har den kritiken tystnat – den var så klart aldrig allvarligt menad.

Konsten: Rojava YPJ fighters.


Rojava

***

Citatet: ”Det bloggande rövhålet”. — Daniel Swedin i AB om Rebecca Uvell.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 29 september, 2018 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: