Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 15-16/9 2018. Ät dom rika!

Världen: Under onsdagseftermiddagen röstade Europaparlamentets ledamöter för att starta en granskning av om Ungern, med premiärminister Viktor Orbán i spetsen, åsidosätter unionens värderingar (DI). En markering mot högerextremismen.

Världen: Franska Dunkerque, med 200 000 invånare, har följt Tallinns exempel och infört avgiftsfri kollektivtrafik (ETC). Nolltaxa i hela Sverige, nu!

Sverige: Eftervalsdebatten 1.
Maud Olofsson (c) varnar för ”ogenomtänkta yttranden”. ”Hitler gjorde ju tokiga saker… låt oss då lära av de tokigheter som han gjorde” var Maud Olofssons genomtänkta yttrande i Almedalen 2003.

Sverige: Eftervalsdebatten 2. ”Maktlös känsla vanlig efter valet” skriver UNT. Ja, och den stämmer. Det var inte vårt utan politikernas val. När ska vi få verklig direktdemokrati?

Malmö/Lund: Go Zone Malmö. När: 2018-09-22 20:00.Var: Magistratsparken, Malmö.

Ät dom rika och dra åt helvete rasister. Vi är socialister och vi är här för att kämpa. I natt är hela staden vår go zone. Vi ska på överklassafari och ta tillbaka staden från de snuskigt rika. Ta tillbaka gatorna ta hand om varandra och göra rasisterna rädda igen. Vi är inget parti – vi är ett party. https://gatorna.info/threads/go-zone-malmo-1727/

Konsten: Per Kirkeby (1938-2018) på Galleri Bo Bjerggaard, Flaesketorvet 85 A, Köpenhamn. Han är känd för sina tegelskulpturer men också för storskaligt måleri. Utställningen pågår 28 augusti – 20 oktober 2018.


kirkeby

Courtesy Per Kirkeby.

***

Bloggfynd: Konstnären Marion Lea Jamiesons blogg diskuterar konstteori, aktivism och estetik och visar målningar och skulpturer, engagerat, vackert och sympatiskt.  En kvalitetsblogg. http://marionleajamieson.ca/

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 14 september, 2018 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: