Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 11-12/9 2018. Bojkotta Israel!

Världen: WFP: Var nionde människa hungrar. Hungern i världen ökar. Nu går var nionde person till sängs utan att ha fått tillräckligt med mat, enligt FN:s livsmedelsprogram WFP. Konflikt är en stor bakomliggande orsak, men en annan trend blir också allt tydligare: klimatförändringarnas roll (HD). Och över alltihopa elefanten i rummet: kapitalismen.

Sverige: Ny mandatställning efter miss: 144–142. En röstmiss har gjort det ännu lite svårare för Alliansen att komma ikapp de rödgröna i riksdagens mandatfördelning. Nu skiljer två mandat mellan de traditionella blocken i riksdagen – sedan det avslöjats att ett valdistrikt råkat skicka in fel resultat på valnatten (svt).

Sverige: Den åttonde september fick göteborgarna det tveksamma nöjet att för andra gången på två veckor se rasist-slöddret Jimmie Åkesson och hans hejdukar inta ett av våra torg. Den här gången var det Kungstorget som fick vara skådeplats för det skamliga uppträdandet. Sverigedemokraternas partiledare höll sitt slutgiltiga valtal inför en handfull supportrar. Denna grupp bestod framförallt av sexuellt frustrerade unga män med backslick, och förvirrade gubbar och gummor som skrek obegripligheter om Stalin och ‘PK-pack’, men som vanligt när SD är på stan stack även samhällets allra fulaste fiskar huvudena ur sina grumliga bruna vatten (SUF/Gatorna.info).

Malmö/Lund: Ioannis ”Ruze” Antoniou, Lunds förste graffitikonstnär, ställer ut på Kulturnatten!


ruze

 


Malmö/Lund: Från 2016 har det pågått rivning av 750 studentbostäder på Kämnärsrätten. Tanken är att dessa ska ge plats åt drygt dubbelt så många boendeplatser än tidigare, med inflyttning från och med 2019. Men hittills är bara byggnationen av knappt 500 bostäder igång. Boendesituationen för studenter över hela landet har länge sett kritisk ut och Lund har inte varit något undantag. (Lundagård). Sedan drygt 100 år.

Konsten: Latuff: Bojkotta Israeliska varor!


bojkott-latuff-NF

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: