Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 8-9/9 (2) 2018. Det så kallade valet.

Världen: Har vi ett val? Ja, men knappast när vi röstar till parlamentet. Men det kan alltid bli sämre – med (m) och (sd). Åkesson kommer inte att bli statsminister men det är illa nog om den lömske Kristersson blir det. Men först ett utdraget fifflande med majoriteter – inte mycket att se fram emot. Varför inte välta bordet över ända för dessa cyniska politiska schackspelare?

Sverige: Ett femtiotal kvinnor omringade NMRs tält i Ludvika för att visa sitt missnöje med NMRs politik. Den nazitrogna polisen avvisade dem. Civilkurage! https://www.instagram.com/p/BndvUEVhFeA/?taken-by=larsfiliphammar

Sverige: Anarkistiska kvinnor
– utställning på Kafé 44. När: 2018-09-08 11:00. Var: Kafé 44, Tjärhovsgatan 46, Stockholm. En utställning som presenterar kvinnor aktiva i den anarkistiska och syndikalistiska rörelsen, från 1800-talet till i dag.

Sverige: Ulf Kristerssons värsta korruptions-skandaler (Aktuellt Fokus). https://aktuelltfokus.se/ulf-kristerssons-varsta-korruptions-skandaler/


kristersson

Sverige: I partiledardebatten igår sa Åkesson
angående arbetslöshet bland invandrare att ”det är för att de inte är svenskar. De passar inte in i Sverige”. Svt blev tvungna att be om ursäkt på Åkessons vägnar och hans rasistiska generalisering håller givetvis inte alls, däremot kan en orsak vara rasistisk diskriminering från arbetsköparen.

Sverige har tagit emot en miljon flyktingar
under 10 år, så vadå. Tyskland har tagit emot en miljon enbart under 2015. Det är bara bra för oss svenska soffpotatisar med kulturell diversitet och flyktingvågens orsak finns i de krig som västmakterna själva startat, med Sveriges benägna bistånd. Den verkliga förändringen i Sverige har ingenting alls med invandringen att göra. Fram till 1990 ungefär var vi ett relativt tryggt och jämlikt samhälle, men sen började den nyliberala förstörelse som pågår än idag. Och den får vi inte rösta om.

Sverige: ”Vi ser konsekvenserna av den skärpta avhumanisering som har drabbat den här gruppen fattiga människor”, säger Soraya Post med anledning av rasistmordet på tiggaren i Huskvarna. Ingen freak incident utan ett direkt resultat av den rasistiska dissonans i samhället som högerextremismen inom och utom parlamentet gjort sig skyldig till. Syndabockstänkandet skördar människoliv.

Malmö/Lund: I helgen är det dags för den årliga internationella orkidéutställningen på Botan (skd). Ett av naturens många underverk.

Konsten: Beating Heart gif.


beatingheart

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: