Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 1/9-2/9 2018. Stoppa AfS i Lund!

Världen: Lethal Autonomus Robotics – mördarrobotar. Nyligen lanserade människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW) en kampanj, ”Stop Killer Robots”, som kräver att all utveckling av helt autonoma vapen ska stoppas.– Dödliga bestyckade robotar som kan döda utan mänsklig inblandning får aldrig byggas, hette det i ett uttalande från HRW. USA är det land som kommit längst i denna verkligt livsfarliga tekniska utveckling. FN diskuterar nu ett möjligt förbud.

Sverige: En EU-migrant, uteliggaren Gheorge ”Gica” Hortolomei-Lupu, 48, har Gicamördats i Husqvarna av en eller flera i ett gäng trakasserande tonårspojkar 14-16 år (Metro). Motivet är ännu inte klargjort, det kan ha varit rasistiskt och också ren hänsynslöshet men vi vet vilka som ytterst inspirerat till detta och hetsat mot tiggare och invandrare. Fruktansvärt.

https://www.dt.se/artikel/opinion/ledare/isobel-hadley-kamptz-vad-sager-det-om-sverige-idag-att-barn-dodar-en-tiggare-utan-att-det-blir-en-huvudnyhet

Sverige: 11 SD-kandidater stöttar nazistsajter: ”Ser inga problem med att handla där”. De hyllar Hitler och sprider nazistpropaganda i sociala medier. Samtidigt kandiderar de för Sverigedemokraterna. Dagens ETC har granskat samtliga kandidater i valet och hittat 11 SD-politiker som handlat rasistiska klistermärken, kläder och vit makt-musik för tusentals kronor från NMR:s och Midgårds nätbutiker (ETC). Väldigt mänga SD-kandidater är nyssnazister. ”SD hävdar att det där har de lämnat bakom sig men det visar sig gång på gång att det har de inte alls. Även om ledningen säger så, så finns nazismen i partiet” säger Jan Björklund (L). Rösta inte på SD!

Sverige: AFA 25 år! Under de 25 år som passerat sedan AFA-nätverket bildades har vi fått uppleva åtskilliga segrar, både stora och små, som tillsammans utgör en obruten kedja av antifascistisk kamp. Alla dessa segrar, och alla kommande, vill vi fira tillsammans med er som på ett eller annat sätt stödjer eller ingår i den antifascistiska rörelsen.  Vi välkomnar alla kamrater att delta på vår fest som kommer att hållas den 1 september 2018 i kulturhuset Cyklopen i Stockholm! Festen startar 16:00 och kommer pågå fram till 02:00.

Malmö/Lund: Demonstrera mot AfS den 2:e september 15.00 i Lund! Överklassfascisterna i Alternativ för Sverige tänker hålla torgmöte i Lund. Partiet angriper arbetarklassen på flera sätt; dels genom sin rasistiska politik, dels genom sin antifeministiska politik och dels genom sin ekonomiska politik. Att AfS för en rasistisk politik är väl knappst något som behöver beläggas då de är oerhört öppna med det själva men för sakens skull kan nämnas att de vill tvångsdeportera 100 000 migranter. Vidare menar de, precis som Moderaterna, att genusteori är problemet med skolan och att anslag till de vetenskaper de anser ovetenskapliga ska försvinna. Den ekonomiska politiken vill bland annat göra det svårare att ha socialbidrag och ta bort skatten för de rika, något som förstås skadar arbetare och gynnar borgare. Mer info kommer på: https://gatorna.info/threads/demonstrera-mot-afs-den-2e-september-1698/

Malmö/Lund: Malmö satsar åter på fritidsgårdar. Lorensborg ska få en kommunal fritidsgård, dessutom ska det skapas en ny föreningsdriven gård under 2019. Var är ännu inte bestämt (SDS). Mycket bra – behovet är enormt.

Malmö/Lund: Åkessons fiaskoartade valturné fortsätter, inte med ägg och tomater denna gång men i Malmö blev han totalt utbuad. Åk hem, Jimmie!

Konsten: Anarchism and Art (3).


artandanarchy3

Courtesy Anarchism and Art.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: