Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 31/8 -1/9 2018. Lund blir MR-stad.

Världen: Den fyra meter höga guldfärgade statyn föreställande Turkiets president Recep Tayyip Erdogan restes som ett konstprojekt i den tyska staden Wiesbaden. Nu har brandmän tagit ner statyn, efter arga reaktioner och protester bland boende i staden. Statyn hade bland annat vandaliserats med graffiti och meningar som ”Turkiets Hitler”.

”Det är en man som har ljugit och köpt sig till makten.
Han är en diktator”, säger en upprörd invånare. Polisen bedömde att det var för farligt att låta konstprojektet stå kvar i staden och förde iväg det under onsdagsmorgonen (NSD). Hur kunde man ens komma på en sådan idé?

Sverige: Jimmie Åkessons valturné börjar inte bra. I Falkenberg blev han bombarderad med ägg och tomater. Hans valturné 2014 var ett enda stort fiasko och i år ser det inte bättre ut. Ingen vill se dig Åkesson, stanna hemma!

Sverige: Assistanskrisen. FK har fått besked av regeringen att utgifterna förr assistans i LSS måste minska. Detta har lett till att barn med särskilda behov nekas assistens då bl.a. andning och sondmatning (!) inte ses som mänskliga behov.

(S) tvingas nu ändra lagen men det kommer att ske först i december. Till dess får barnen låta bli att andas, eller? Absolut vidrigt. LSS ersatte Omsorgslagen men den fungerar mycket sämre. Man kan inte behandla samhällets svagaste på det sättet.

Malmö/Lund: Kommunfullmäktige i Lund fattade på torsdagens möte beslut om ett systematiskt arbetssätt för arbetet med mänskliga rättigheter i Lunds kommun. Beslutet gör att Lund, som första stad i Sverige, blir en MR-stad, säger Lunds Kommun i ett pressmeddelande. Ok, upp till bevis!

Konsten: Anarchism and Art (2).


artofanarchy

Courtesy Anarchism and Art.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: