Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 30-31/8. Svenska Akademien är tillbaka – men inte förtroendet.

Världen: Den tyska staden Chemnitz har skakats av kravaller där tusentals personer demonstrerade tillsammans med högerextremister och våldsamma främlingsfientliga grupper. Nu väntas nya demonstrationer (SR). Skillnaden i hur polisen bemöter vänster- resp.  högerdemonstranter är enorm, här liksom i Sverige.

Sverige: Timbro kallar Socialdemokraternas förslag om mer ledighet till föräldrar för ”motbjudande” och vill i stället avskaffa föräldrapenningen helt (svd).

Sverige: De tre avhoppade ledamöterna i Svenska Akademien, Kjell Espmark, Peter Englund och Sara Danius kommer tillbaka, och släpper därmed kravet på Horace Engdals avgång. Åsa Linderborg skriver att ”det lär bli krig om vilka nya fyra ledamöter som ska väljas in, men klokt vore att välja någon som också kan bli ny ständig sekreterare” (AB). Men av allt att döma är Svenska Akademien åter beslutför. Däremot säger Nobelstiftelsen att förtroendet inte är tillbaka.

Malmö/Lund: SD ut ur Malmö! När: 2018-08-31 12:00. Var: Stortorget, Malmö. Sverigedemokraterna slutade aldrig vara rasister. Vi slutar aldrig ifrågasätta dem. Fredag är inget undantag, nu mer än någonsin är det viktigt att vi sluter upp. SD ska hålla torgmöte på Stortorget kl 12 med tal av Jimmie Åkesson, men han kommer inte att höras. VI måste sätta stopp för normaliseringen av rasism och vägra ge dem någon plats på våra gator och torg. Kom och bua ut dem tillsammans och visa att de inte har någon plats i vår stad. Bjud in alla ni känner och ta med allt som skramlar och låter.
SD ut ur Malmö! —Support your local feminist. (Gatorna.info).

Malmö/Lund: Kvarteret Galten i Lund ska äntligen bebyggas. Det var på tiden – det har varit ett öppet sår i stadsbilden ända sedan det vansinniga Genombrottets förarbeten demolerade Carlssons Trädgård på 60-talet. Först nu händer det något – något kommersiellt naturligtvis, men bättre än ingenting.

Konsten: Art of Anarchy (1).


anarchismandart4

Courtesy Art of Anarchy

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: