Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 28-29/8. SD fullt av f.d. nazister.

Världen: Högerextremister och nazister hade gått ut på gatorna i östtyska Chemnitz på måndagskvällen. Rasistiska och nynazistiska slagord haglade, vissa gjorde Hitlerhälsning, andra gick till attack mot motdemonstranter och journalister som rapporterade om händelserna. Polisen i delstaten Sachsen får nu hård kritik för att ha underskattat såväl antalet demonstranter som deras våldskapital. Tidningen Der Spiegel rapporterar om ”jaktscener” och en stad som lämnades i den högerextrema mobbens våld (TT).

Världen: Världens rikaste man är Jeff Bezos: 1 422 miljarder kronor. Det är lika mycket som vissa nationers samlade ekonomi (svd näringsliv). 8 personer äger lika mycket som halva jordens befolkning. Fullständigt groteskt. Egendom är stöld.

Sverige: Före detta medlemmar från nazistiska NSF, Nationalsocialistisk front, kandiderar för Sverigedemokraterna i valet, skriver Expo. Att SD är fullt av nazister och f.d. nazister kommer knappast som en överraskning. När NSF, SvP och andra naziorganisationer lades ner, vandrade deras medlemmar vidare till andra närstående organisationer utan att egentligen ompröva sin politiska åskådning. Dessutom har Jimmie Åkesson en förvirrad uppfattning om vad nazismen är och kan eller vill inte känna igen den när den uppträder i hans eget parti. Ännu ett skäl att inte rösta på SD!

Malmö/Lund: Lunds fulaste hus. I höstas valde Sydsvenskans läsare Sparta till Lunds edmanfulaste byggnad. Nu ska Spartas baksida gömmas bakom ett sexvåningshus medan framsidan snyggas upp. (SDS). Det hjälper antagligen inte, flera försök både in- och utvändigt har redan gjorts genom åren – det borde istället rivas och byggas nytt. Huset byggdes medvetet fult i enlighet med  den perversa arkitekturtrenden ”nybrutalismen” och arkitekten hette Bengt Edman (1921-2000), bilden t.v., som också har andra fula hus i Lund på sitt samvete. Ett tungt ansvar vilar också på de myndigheter som en gång duperades och deltog i byggnadsbesluten.

Konsten: S. Jacobson: Skimmer 3. Digital art 2018.


skimmer3

***

Övrigt: Nu när valet  2018 närmar sig inträffar det skandaler i SD dagligen. Kolla upp det i den alltid aktuella listan på https://anarchyisorder.wordpress.com/2016/09/06/sd-skandaler-ett-axplock/ !

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: