Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 27-28/8. Demokrater i USA gillar socialism.

Världen: Enligt en färsk gallupundersökning i USA är Demokraterna för första gången mer positiva till socialism än till kapitalism. 57% är positiva till socialism mot 47% som är positiva till kapitalism. (ETC). Det tar sig! Måtte det slå igenom och måtte inte Trump bli omvald. En första vindpust i en ny vänstervåg?

Världen: Hierarki, ordning och elitstyre. Prof. Em. Göran Dahl skriver läsvärt om ”den konservativa revolutionen”s idéer och utveckling, i Expo. Här hämtar alt-right, identitärerna och andra högerextremister en del av sitt tankegods. Kan vara bra att känna till om det ska kunna bekämpas.

https://expo.se/hierarki-ordning-elitstyre

Sverige: ”Alla extremister bor på lokal nivå”
. Utredarna kring ”våldsbejakande extremism” vässar sina hjärnor.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7028928

Sverige: Sara Danius i Sommar om Svenska Akademien: ”Det finns bara en domare och det är historien själv. En sak kan vi vara säkra på. Historien kommer inte att vara nådig vad dagens Svenska Akademi beträffar. I synnerhet inte mot Horace Engdahl i den mån han över huvud taget kommer att bli ihågkommen” (Internationalen). Det enda intressanta Sommarprogrammet.

Sverige: Nu är det Kjell Söderlund, kandidat för SD i Avesta i Dalarna, som hamnat i blåsväder. Det var i augusti 2016 som Söderlund delade en text från bloggen ”Asylkaos” som handlade om att statsminister Stefan Löfven ”tvingar svenskar att bo tillsammans med araber”. När Söderlund delar texten skriver han att Löfven passar i en gaskammare. I en annan delning från 2016, skriver Söderlund att muslimer borde utrotas. (Nyheter24).

https://nyheter24.se/maktkamp24/912944-sd-kandidat-vill-skicka-stefan-lofven-till-gaskammare

Malmö/Lund: ”De kommande veckorna kommer Lunds gator och torg fyllas med nya studenter som springer omkring utklädda, sjungandes, dansandes, lekandes olika lekar. Bland ekonomstudenterna i Lundagård verkar energinivån än så länge vara hög. Men det är många dagar, för vissa veckor, kvar av nollningsperioden” (Lundagård).

Konsten: Odd Nerdum.


Nerdrum
Courtesy Odd Nerdrum: Poacher.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: