Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 25-26/8. Ännu ett nazifiasko!

Världen: Tillgångar värda 1,6 miljoner amerikanska dollar som tillhört landets tidigare diktator Augusto Pinochet ska beslagtas, enligt ett beslut i Chiles högsta domstol. Beslutet kom i samband med avslutningen av en rättegång om en korruptionsskandal där Pinochet anklagats för att ha smusslat undan pengar med hjälp av Riggs Bank i Washington (TT).

Sverige: NMR ställer in marschen – demonstrerar stillastående. Nazistiska NMR:s planerade marsch slutade med en stillastående manifestation på Kungsholmstorg i centrala Stockholm. Tusentals, däribland de fria fackföreningarna,  deltog däremot i Strike Backs demo (Dagens Arena). Djurrättsmarchen pågick också samtidigt.

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) hade fått tillstånd att demonstrera på Kungsholmen i Stockholm, men struntade i att gå den planerade marschvägen (svd). Dom kom inte ur fläcken. Ännu ett nazifiasko liksom det i Göteborg. Fatta: Mordiska Motståndsrörelsen  är inte välkommen någonstans och ingen vill ha nazismen, lägg ner! Som det stod på ett plakat: Ät skit nassar! Här finns gatorna.info‘s färska uppdateringar från demonstrationerna med en mängd bilder:

demo

Aftonbladet skriver: ”Polis och räddningstjänst var rustade till tänderna.Men nazisterna valde att stå still – och allt gick oväntat lugnt till under alla demonstrationer i Stockholm. En kvinna blev nedriden av en polishäst och två poliser färgbombades. Ett 20-tal personer frihetsberövades också under dagen” Ni som själva var där kan avgöra om det stämmer; polisens version går förstås aldrig att lita på.


Malmö/Lund: Sätt ett stopp för nedskärningarna inom skolan och förskolan. Det är Vänsterpartiets viktigaste vallöfte i Lund (SDS). Kan man lita på det? Time will tell.

Konsten: Kateryna Bilokur (1900-1961), ukrainsk folkmålare. Praktfullt!


flowers-on-the-blue-background-1943.jpg!Large

Courtesy Kateryna Bilokur: Flowers on the blue background, 1943 / Wikiart.org.

lovepeace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: