Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 8/8 2018. Om klimatet och byråkratisk nepotism.

Världen: I ett uttalande som nyligen publicerades fördömer republikens Kubas revolutionära regering kraftfullt mordförsöket mot Venezuelas president Nicolas Maduro och uttrycker sin fulla solidaritet med den bolivarianska revolutionen och med Venezuelas folk (Riktpunkt.se)

Sverige: I årets val satsar den nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen för första gången på att ta mandat i riksdagen och i tre av landets kommuner. Men en genomgång visar att nya regler med stängda valsedlar och spärrar även i kommunvalet kan stoppa NMR från att komma in (ETC).

Sverige: Nu säger också klimatexperterna att hela samhället måste förändras om vi ska kunna bemästra klimatförändringen (svt/aktuellt). Se där, nu är vi revolutionärer i fas med nutiden och vice versa.

Malmö/Lund: ”Den enda kommunala verksamhet som får en substantiell förstärkning är den centrala förvaltningen, som till exempel finansierar deltagande i Almedalen och en ständigt ökande kavalkad av företagsjippon och lobbyism.” Mats Olsson (v) om budgeten i Lunds Kommun (http://olssonbetalar.blogspot.com/).

Det enda som kan få stopp på den 100-åriga byråkratiska nepotismen är en revolution – i kölvattnet av den förut nämnda enorma klimatomställning som för varje dag blir allt mer nödvändig. Ett stelbent politiskt system av nuvarande karaktär blir då enbart ett hinder.

Det är alltså nödvändigt att kraftigt påskynda övergången till en utsläppsfri världsekonomi. Detta kommer inte att lyckas inom det nuvarande ekonomiska systemet, men det kan gå om kapitalismen på snabbast möjliga vis avvecklas och ersättas med en universell, ekologisk och frihetlig planekonomi. FNs olika miljöprogram kan samordna, men varje land måste ansvara för att genomdriva sin egen klimatrevolution. Även och i synnerhet USA. För nu är det allvar gott folk – den här planeten har vi bara fått till låns.

Konsten: No Pasaran!


3

Citatet: ”Vårt mål är att garantera USA-företagen kontroll över ett område som sträcker sig från Nord- till Sydpolen och fri tillgång, utan några som helst hinder, till våra varor, tjänster, teknologi och kapital på hela hemisfären.” — Colin Powell, ÖB i USA, 2011.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 7 augusti, 2018 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: