Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 6-7/8 2018. Herrskap & tjänstefolk.

Världen: Aktivistfartyget Freedom på väg mot Gazaremsan stoppades av Israel på lördagen. Nu bekräftar UD att sju svenska medborgare gripits. Sveriges ambassad i Tel Aviv har varit i kontakt med personerna, säger Moa Haeggblom vid UD:s presstjänst.

Världen: ”Vissa har föreslagit att lösningen på skenande sexuella trakasserier är att kvinnor borde ersätta män i maktpositioner. Men problemet är inte manlighet som tillstånd; problemet är patriarkatet, en ojämn fördelning av makt. Så länge vissa har makt över andra kommer de mäktiga att tära på de maktlösa, oavsett vilka som har dessa roller” (Crimethinc).

https://crimethinc.com/2018/08/01/fuck-abuse-kill-power-swedish-att-prata-om-grundorsaken-bakom-sexuella-trakasserier-och-overgrepp

Malmö/Lund: Vi nämnde förut att (m) i Staffanstorp säger nej till nyanlända. Nu säger de också nej till genuspedagoger, mest för att reta Gustav Fridolin. Så imbecilla kan bara moderater vara.

Malmö/Lund: 10-17 augusti är det dags för Skånes största sommarevenemang, Malmöfestivalen. Steve Angello, Sarah Klang, Melissa Horn, Timbuktu och Sabina Ddumba är ett litet urval av de medverkande artisterna.

Konsten: Montage av Per Gawelund.

herrskap

***

Citatet:”Min slutsats efter att ha sett filmen är enkel: rösta på vad som helst, men inte på SD. Övergreppen får inte upprepas”. – Per Wirtén i Expressen om SDs valfilm.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 6 augusti, 2018 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: