Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 11/7 2018. Överdådiga blomsteruppsättningar i Lund.

Världen: David Graeber om kurdernas anarkistiska befrielsekamp (Anarchimedia).


Världen: Alla pojkar och deras fotbollstränare i Thailand räddade. Räddningsinsatsens tredje dag vid Tham Luang-grottorna i Thailand inleddes tidigt svensk tid på tisdagen. På eftermiddagen var alla tolv pojkar, samt deras fotbollstränare räddade, enligt den thailändska marinen (svt). ❤

Sverige: Uppsalaforskare har hittat botemedel mot Alzheimer! Lars Lannfeldt: ”Det är väldigt roligt att hypotesen som vi jobbat efter stämmer. Det är helt otroligt. Det är också väldigt glädjande för patienterna och deras anhöriga, för mig personligen och de många forskare som genom åren varit inblandade i projektet – och för Uppsala universitet och för svensk forskning i allmänhet”, säger Lannfelt till DI. Preparatet kan vara tillgängligt för allmänheten om något år (DI). https://www.expressen.se/dinapengar/lars-69-tjanade-tre-miljarder-pa-tva-dagar/

Malmö/Lund: Stortorget i Lund är riktigt hemtrevligt denna sommar
med sina bekväma solstolar, och gatukontorets blomsteruppsättningar i centrum är verkligen praktfulla, för att inte säga riktigt överdådiga. Bloomfontain. I kontrast till den överdimensionerade vissna plastblomman i Konsthallen. Levande blommor kan man aldrig få för mycket av och dom är tack och lov inte konceptuella.

Konsten: Banksy målar just nu i Paris och gatukonstnärerna i Anonymouse har nya projekt på gång i andra delar av Sverige, nu senast i Gustavsberg. Nedan deras legendariska miniatyriserade musbageri och ostbutik i Malmö.


musbageri och ostbutik FB

lovepeace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: