Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 10-11/7 2018. Mindre Almedal mer demokrati!


Världen: Maduros valseger.
”Få kan ha undgått att Venezuela befinner sig i en djup ekonomisk kris med brist på så gott som allt och en växande utvandring. Det som däremot nästan aldrig omnämns i etablerad media är hur västimperialismen – med USA i spetsen – utsätter landet för ett omfattande ekonomiskt tryck och en oblyg politisk inblandning. Läckta dokument visar dessutom att USA till och med överväger en regelrätt militär invasion” skriver Internationalen.

Sverige: SD-politikern Stefan Falktorp blev känd för hela Sverige när han uttalat sig till Expo att ”kvinnomisshandel inte är så allvarligt om det bara skett en gång”. Nu kan IRM avslöja att Falktorp vill förbjuda muslimer att komma till Sverige baserat på en fejkad video om att Slovakien skulle ha förbjudit muslimska migranter. Falktorp har även spridit propaganda från nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen(IRM). https://www.interasistmen.se/granskning/sd-politiker-vill-forbjuda-muslimer-att-komma-till-sverige/

Malmö/Lund: ”Allt för mycket skattepengar slösas bort, helt utan nytta för dem som betalar under den veckolånga firmafest som Almedalsveckan kommit att utvecklas till”, skriver Johan Gustafsson som är chef för Slöseriombudsmannen (svt). Lägg ner Almedalen, öka medborgarnas direkta demokratiska inflytande!

Konsten: S. Jacobson: Oval x. Opp 2018.


ovalx

***

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: