Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 10/7 2018. Polisen tittar på.

Världen: Petter Larsson/AB refererar en fransk undersökning av 68-generationen.

”Överhuvudtaget är aktivisterna /…/trogna sina övertygelser. De har behållit sin samhällskritik, är mestadels stolta över sin röda ungdom och många har fortsatt att engagera sig hela sina liv. Någon politisk omvändelse, där man vände kappan efter den nyliberala vinden, är det inte tal om”.

Jag tror detta kan gälla också svenska förhållanden. Som livslång 68-aktivist är jag stolt över min generation. Renegaterna är en obetydlig minoritet.

Världen: Evakueringen av pojkarna i den thailändska grottan har inletts. Hittills har det gått bra och vi hoppas att alla kommer ut oskadda.

Sverige: ”NMR tillåts att göra samma sak som de redan gör på nätet och runt om i landet. De sprider hat och skapar rädsla. De förgiftar demokratin. Och det känns som att polisen står och ser på” skriver Daniel Pohl i Expo. Antalet anmälda brott under Almedalsveckan 2018 är mer än dubbelt så många som under 2017.

Sverige: Nej Åkesson, utrikes födda inom vården gör inga ”låtsasjobb”.
De bär upp landet som du vill splittra och förstöra – i ditt överbetalda låtsasjobb som politiker. https://aktuelltfokus.se/underskoterskor-sagar-akessons-latsasjobb-utspel-att-ta-hand-om-manniskor-ar-fan-inget-latsasjobb/

Malmö/Lund: Lund får statliga pengar för att motverka segregation. Lunds kommun har beviljats 300 000 kronor för att kartlägga var ekonomiskt och socialt utsatta Lundabor bor och vad de har för bakgrund (SDS).

Konsten: Brazilian graffiti artist L7M in Rome.


vividartsapp.comwp-contentuploads201605www.thisiscolossal.comwp-contentuploads201605l7m-1-2b8cf602a3f0d63270389a414266095fd9ef82cf-e00934737b0f347fa86b93464c8f3fa80ad7e986-800x885

Courtesy L7M / Street Art News / vividarts.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 8 juli, 2018 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: