Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 13-14/6 2018. Incel.

Världen: Fenomenet Incel, förkortning av involuntary celibacy, ofrivilligt celibat, står för en amerikansk manlig subkultur av personer som misslyckats skapa relationer till det motsatta könet och är utan sexuella erfarenheter ännu i vuxen ålder. Om de inte vore så våldsamma eller aggressivt kvinnohatande skulle man kunna tycka synd om dem. Deras subkultur är en slags ekokammare där misogyni, högerextremism och suicidala tendenser förstärker varandra, och efter uppmaningar till terrorism har ett sådant forum på nätet nyligen stängts ner av FBI.

Sverige: I Sverige har vi situationen med ”gammpojkarna”
i de norrländska glesbygderna. Men liksom när det gäller ofrivillig ensamhet allmänt måste man själv ta första steget. Det hela är mycket sorgligt. Om det funnits fungerande Allaktivitetshus på varje ort hade situationen säkert varit mindre hopplös. Ingen ska behöva känna sig oönskad och det måste finnas plats även för den som inte är precis som alla andra. När de vackra alfakvinnorna valt sina välbeställda alfamän blir många utan. Man kan förstås fråga sig om sex, relationer och barn är en mänsklig rättighet. Ja, men bara i ett mänskligare samhälle än vårt.

Malmö/Lund: Michelle, 20, som dog i Lundapolisens arrest 2016, har fortfarande inte fått sin sak prövad (Lokaltidningen Lund). Alla skyller på varandra och hennes mamma har inte fått svar på vad som gjorts fel. Rättssamhället som det ofta skryts om fungerar bara ibland och inget vet på förhand när.

Konsten: Här kommer något trevligare: Tempel i södra Indien, detalj.


tempel

Courtesy http://jayadevphotography.blogspot.com/2010/05/colours-of-south-indian-temple.html

***

Bloggtips: Artstruck om Tecken i tiden. En lika olycksbådande som insiktsfull betraktelse. http://artstruck.blogg.se/2018/june/tecken-i-tiden.html#trackback Själv tror jag fortfarande att det går att vända utvecklingen åt rätt håll. Men då måste också fascismen bort från jordens yta. AFA gör ett livsviktigt arbete för hela samhällets framtid. Kom med i kampen!

***

Uppdateringar: Artikeln ”Norebrink, socialismen och människans natur” har fyllts på: https://anarchyisorder.wordpress.com/2018/04/28/om-socialismen-och-manniskans-natur/

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 13 juni, 2018 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: