Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 1/3-2/3 2018. Tveksam kvalitetshöjning.

Världen: Israel. Heliga gravens kyrka i Jesusalem är stängd säger Vatikanen. Även den 27 februari förblev porten till Heliga gravens kyrka i Jerusalem stängd för pilgrimer och turister som besöker den Heliga staden. Många pilgrimsgrupper stannade på platsen framför kyrkan och bad. Det var de ansvariga för det grekisk-ortodoxa patriarkatet, det armeniska apostoliska patriarkatet och franciskanerna i det Heliga landet som hade bestämt om att porten skulle hållas stängd.


heliga-gravens-kyrka


Beslutet utgör ett offentliggörande av den systematiska kampanj mot de kristna samfunden i det Heliga landet som utförs av de israeliska myndigheterna och som bryter mot status quo. Även en representant för det Arabiska förbundet i Palestina och de ockuperade områdena har fördömt införandet av en extra skatt för kyrkornas byggnader och säger att det är ytterligare en aggression mot det palestinska folket som utförs för att konsolidera ockupationen av den Heliga staden (sv.radiovaticana.va).

Sverige: SD petar slagskämpen Kent Ekeroth, f.d. partiledaren, extremisten Mikael Jansson och Hanna Wigh-anklagade Linus Bylund från riksdagslistorna. Att SDs alla flatbottnade mindre dignitärer nu skulle vara utrensade är däremot ytterst osannolikt. Ska detta förställa en kvalitetshöjning? Allt är relativt och SD-skandalerna fortsätter med oförminskad styrka.


petade


Sverige: En annan tveksam kvalitetshöjning: Klas Friberg tillträder som ny Säpochef. ”Säpos uppgift är att skydda folket” säger han. Verkligen? Skyddade Säpo Olof Palme? Skyddade Säpo Anna Lindh? Skyddade Säpo oss mot Akilov? Ex-extremisterna suckar. Nej, Säpo skyddar inte folket utan gör det som roar dem: att jaga ”vänsterextremister”.

Malmö/Lund: Hela Skåne (utom Helsingborg) är nu insnöat  Bokstavligt, inte bildligt talat. Fast Sjöbo…  🙂

Konsten: Henri Martin. Från en skönare årstid; passar väl bra just nu. Februari är i alla fall slut…


in-the-gardenHenri Martin1904.jpg!Large

Courtesy Henri Martin: In the Garden, 1904.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: