Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 26/2 2018. Slaget om dricksvattnet har börjat.

Världen: Tjeckisk polis har arresterat PYD-ledaren Salih Muslim. Muslim var ledare för Rojava när terrorrörelsen Islamska Staten invaderade regionen. Gripandet har skett på begäran av den turkiska högerextrema regimen. Den kurdiska ledaren Salih Muslim från Kobane har arresterats av polis i Tjeckien. Uppgifterna bekräftas av det Demokratiska unionspartiet, PYD som han tidigare var ordförande för. Enligt uppgifterna ska arresteringen ha skett på order av Turkiet (aktuelltfokus).

Världen: Coca Cola och Nestlé vill ha äganderätten till världens näst största färskvattensreservoar. En samordnad påtryckningskampanj pågår i Sydamerika som kan innebära att Guarani Aquifer, en av världens största vattenreserver, snart faller i händerna på transnationella företag som Coca-Cola och Nestlé (mintpress.news). Slaget om dricksvattnet har börjat.

https://www.mintpressnews.com/coca-cola-nestle-to-privatize-worlds-second-largest-aquifer-in-brazil/238082/#.WpLJl9_NQo5.twitter

Sverige: I dag avslutar Feministiskt Initiativ sin valkonferens i Malmö där en ny valplattform slagits fast. Gita Nabavi, nyvald partiledare vid sidan om Gudrun Schyman, menar att utgångsläget att nå riksdagen är annorlunda i dag än för fyra år sedan. – Vi har mycket bättre förutsättningar. Vi har varit i 13 kommuner och har fyra års erfarenhet av parlamentariskt arbete. Vi får valsedlarna utlagda i alla vallokaler, det var vi tvungna att göra själva förra gången. Och vi har också jättemycket folk, som vanligt, som jobbar volontärt, säger hon (SR).

Malmö/Lund: Sedan i början av hösten 2017
kan patienter i Staffanstorp som uppfyller vissa kriterier få besök av ett sjukvårdsteam i hemmet. Förhoppningen är att möjligheten ska leda till både bättre och säkrare vård för de aktuella patienterna (Lokaltidningen Lund).

Någon som minns Folkpartiets löfte om ”husläkare”? Därav blev intet. Men i min ungdom kunde man fortfarande få hembesök av läkare. Allt var inte bättre förr – men sjukvården var det. Krävs det en revolution för att återställa den i anständigt skick?

Konsten: Judith Scott.


judith Scott

Courtesy Judith Scott: Fiber Art.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: