Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 13-14/2 (2) 2018. Black Bloc Papers.

Världen: Sydafrikas president Jacob Zuma har avsatts av ANC. Det uppger källor för nyhetsbyrån Reuters. Det sydafrikanska partiet ANC har fattat beslut om ett så kallat återkallande av Zuma från presidentämbetet. (Expr.) Det var i så fall inte en dag för tidigt. Mandelas lysande seger över apartheidsystemet blev efter hans död förvandlat till en korrumperad nyliberalism tack vare Zuma och hans anhängare. Vi hoppas att Sydafrika nu kan få en nystart med en radikal omfördelning av resurserna.

Sverige: En rapport om ”våldsbejakande extremism” i Göteborg av socialförvaltningen granskas och diskvalificeras på zaramis.se. ”Rapporten är helt enkelt värdelös och säger ingenting om hur ”extremismen” i Göteborg ser ut eller dess nivåer. Förutom flera grundläggande fel har den genomförts på ett sätt som förvränger resultaten och visar en felaktig bild av läget.” Som vanligt från den våldsbejakande statens sida behandlas den demokratiska vänstern och nazisthögern tillsammans, en mycket farlig strategi inför framtiden. Säpo-begreppet ”våldsbejakande extremism” förvillar och försvårar allvarligt det antifascistiska arbete som folkmajoriteten stöder.


Sverige: I SVT:s sändningstillstånd står det att SVT ska “spegla förhållanden i hela landet och den variation som finns i befolkningen” – men i verkligheten ser det totalt annorlunda ut. Arbetarklassen utgör minst 50 procent av befolkningen men arbetarklasspersoner får knappt komma till tals på SVT. I en undersökning visar det sig att endast 5 procent av personerna som syntes eller hördes i SVT under 2015, hade arbetarklasstillhörighet (aktuelltfokus). https://aktuelltfokus.se/forskarrapporten-svt-osynliggor-och-tystar-arbetarklassen/

Malmö/Lund: Härbärget på Smålands måste flytta. Härbärget som drivs av föreningen Hjälp tiggare i Lund måste lämna lokalerna på Smålands nation i slutet av april (SDS). Men var finns en ersättning i så fall? Lägga ner är enkelt men starta upp blir svårare. Hjälp tiggare i Lund!

Konsten: Black Bloc Papers, 2:nd Edition.


blackbloc

https://gatorna.info/threads/the-black-bloc-papers-second-edition-1249/

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 13 februari, 2018 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: