Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 11/2 2018. Coming up: Anarkistisk Bokmässa.

Världen: Turkiet rekryterar före detta IS-terrorister i sitt anfall på Afrin och YPG, skriver aktuelltfokus. Bryt med Turkiet, Margot Wallström! Stöd YPG och den kurdiska revolutionen!

Världen: Till år 2025 ska de sista pälsfarmerna i Norge vara avvecklade (ETC). Sverige bör följa detta exempel fortast möjligt.

Sverige: SDs problem är trovärdigheten,
menar Jimmie Åkesson. Ja, vid sidan om rasismen, islamofobin, smygfascismen och arbetarfientligheten, då. I själva verket är hela SDs politik djupt problematisk intill det orimliga; den vill inte lösa något utan bara exploatera situationen för att splittra Sverige.

Malmö/Lund: Malmö Anarkistiska Bokmässa.
Den 16 – 17 Juni hålls Malmös Anarkistiska Bokmässa. Med den Anarkistiska bokmässan vill vi ge uttryme åt presentationer av böcker och publikationer som rör sig inom det anarkistiska spektrat, men även föredrag, disskussioner och workshops. Vi ser en nödvändighet i att lära av olika erfarenheter, dela idéer och pågående kamper. Att sprida teori och praktik stärker vår rörelse lokalt och globalt och gör oss starkare.

Därför vill vi bjuda in folk från olika delar av den anarkistiska rörelsen med omnejd att delta i detta event. Om ni är intresserade av att hålla i ett föredrag, workshop, disskussion eller stå med bokbord – hör av er till oss. Organiseringsfasen av bokmässan är i full gång och det är många pusselbitar som ska på plats – om du har ideer eller förslag rörande bokmässan skicka gärna ett mail till oss! Inom de närmsta veckorna kommer mer detaljerad information ombokmässan ut. (A)anarchistbookfairmalmo@riseup.net – Malmö Anarkistisk Bokmässa / gatorna.info..

Konsten: Meas 7. Graffiti Alphabet. Varje bokstav ser perfekt balanserad ut oavsett hur vild den blivit.


Meas.jpg

Courtesy Meas 7.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 10 februari, 2018 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: