Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 31/1-1/2 2018. Cassiopeia.

Världen: Det utomrättsliga koncentrationslägret Guantanamo skall inte stängas som Obama lovade utan användas även i fortsättningen, sade Trump i sitt State of the Union-tal . Han har tidigare sagt att han inte har något emot ”water-boarding” och inte heller ”värre” tortyrmetoder.

Världen: Under lördagen samlades tusentals i solidaritet med Afrin i Syriska Kurdistan. Men demonstrationerna hade inte alls ägt rum om Facebook fått som de velat, då den sociala mediejätten stängde ner eventen för demonstrationerna. Detta är inte första gången som Facebook stänger ner pro-kurdiska sidor och event. Tidigare har den sociala medie-jätten stängt ner svenska Rojavakommiténs sida och Facebook-gruppen ”Avkriminalisera PKK”.(aktuelltfokus). Kräv genast ett slut på Facebooks högerpolitiska censur! Skäms!

Sverige: Sverige är världens sjätte bästa land att leva i. Och bäst bland de nordiska länderna. Det enligt US News & World Report, som presenteras i samband med världsekonomiskt forum i Davos.

Sverige: Sjukvården är inte längre till för äldre människor,
skriver Lotta Gröning i Expressen. Skrämmande, men så är det. Och så får det inte vara! Skandalöst. Det är behoven som ska styra och 70+ äldres behov av sjukvård är störst.

Sverige: Stäng djurparkerna! ”Jag har svårt att argumentera för att djurparker har något existensberättigande.” Helena Pedersen, docent i pedagogik och forskare i kritiska djurstudier vid Göteborgs universitet (Fria). Vidare läsning:  www.hsi.org/assets/pdfs/aza_study_marino_et_al_2010.pdf.

Malmö/Lund: Polisen får kritik efter dödsfall i arresten. Kvinnan som avled i arresten på Lund polishus fick tillsyn tillräckligt ofta, men inte tillräckligt noggrant. Dessutom finns det brister i dokumentationen, anser Justitieombudsmannen, som efter att ha granskat fallet nu kritiserar polisen och föreslår en lagändring (SDS).

Konsten: Nasa: Cassiopeia Ac.


cassiopeiaAc,jpg

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: