Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 31/1 2018. Klassamhället.

Världen: USA minskar sitt humanitära bistånd till Palestina och börjar nu flytta sin ambassad från Tel Aviv till Jerusalem, något som ytterligare förvärrat konflikten Israel-Palestina, om det nu kunde vara möjligt.

Sverige: Som vi tidigare berört anser en stor majoritet i Sverige, 81 %, att Sverige är ett klassamhälle. Detta enligt tankesmedjan Katalys. http://blog.zaramis.se/2018/01/30/klass-i-sverige-inget-nytt-fran-katalys/ Men om denna insikt nu är så allmän återstår då att avskaffa klassamhället. På studs! ”Proletärerna har en värld att vinna men bara sina bojor att förlora” (Marx).

Malmö/Lund: DN listar terroristdåd utförda i Sverige – men på ett tendentiöst vis. Vänstern har som bekant inte haft ihjäl någon av politiska skäl på 100 år. Terrorismen i Sverige har under denna tid alltid varit högerextrem. Men med ett islamistiskt inslag på senare år – som kan ses som en tillfällig avvikelse. http://blog.zaramis.se/2018/01/30/dn-listar-terroristdad-men-glmmer-flera-av-de-varsta/

Konsten: Anarchist Art.


aa

***

Bloggtips: Christer Brodens ”Blickens Äventyr”. https://christerbroden.wordpress.com/2018/01/30/vem-ar-skeptisk/#comment-1577 Om livsåskådningsfrågor mm. En blogg jag haft många intressanta diskussioner med.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 30 januari, 2018 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: