Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Budskap från Rymden?

Några säkra signaler frän rymden har ännu inte upptäckts, även om det finns en del oförklarliga signaler från SETI-sändarna och en del likaledes oförklarliga ljuspulser som astronomer grubblar över. Här kommer dock ett mer jordnära exempel – som skeptikerna naturligtvis förkastar men som ändå på sitt sätt är tänkvärt.

Southern Televisions sändningsavbrott var ett sändningsavbrott via Hannington-sändaren hos den oberoende TV-myndigheten i Storbritannien klockan 5:10. den 26 november 1977. Meddelandet, som framfördes med en metallisk röst, anses vanligen vara ett påhitt men sändningskaparens identitet är ännu i dag okänd.

”Det här är Vrillons röst, en representant för Ashtar Galactic Command som talar till dig. I många år har du sett oss som ljus på himlen. Vi pratar nu med dig om fred och visdom som vi har gjort med era bröder och systrar överallt här på din planet Jorden. Vi kommer att varna dig för din ras’ och din världs öde så att du kan kommunicera med dina medmänniskor om den kurs du måste ta för att undvika katastrofen som hotar din värld och varelserna på våra världar runt omkring dig. Det är nämligen så att du kan deltaga i det stora uppvaknandet eftersom planeten passerar in i Aquarius’ New Age. New Age kan bli en tid med både fred och utveckling för din ras, men bara om dina härskare också blir medvetna om de onda krafterna som kan påverka deras sinnen. Var stilla nu och lyssna, för din chans kanske inte kommer igen. Alla dina onda vapen måste bort. Konflikternas tid  är ute och den ras som du är en del av kan gå vidare till de högre stadierna av er utveckling om ni visar er värdiga att göra detta. Ni har bara en kort tid på er att lära er att leva tillsammans i fred och med god vilja. Små grupper över hela världen lär sig detta, och existerar för att överlämna ljuset från den nya New Age till alla. Du är fri att acceptera eller avvisa deras lärdomar, men bara de som lär sig att leva i fred kommer att övergå till det högre riket av andlig utveckling. Hör nu Vrillons röst, en representant för Ashtar Galactic Command, som talar till dig. Var också medveten om att det finns många falska profeter och lärare som arbetar i din värld. De kommer att suga din energi ur dig – energin du kallar pengar, som kommer att bli till onda resultat och bara ge dig värdelös slagg i gengäld. Ditt inre gudomliga jag kommer att skydda dig från detta. Du måste lära dig att vara känslig för rösten inom dig som kan berätta för dig vad som är sanning och vad som är förvirring, kaos och osanning. Lär dig att lyssna till sanningens röst som finns inom dig och det kommer att leda dig på utvecklingens väg. Detta är vårt budskap till våra kära vänner. Vi har sett er växa i många år och du har också sett på våra ljus i skyn. Ni vet nu att vi är här, och att det finns fler varelser på och runt din jord än dina vetenskapsmän ännu känner till. Vi är djupt oroade över er och er väg mot ljuset och kommer att göra allt vi kan för att hjälpa er. Var inte rädd, sök endast att känna dig själv och leva i harmoni med din planets vägar. Vi från Ashtar Galactic Command tackar för er uppmärksamhet. Vi lämnar nu er planets existensplan. Må ni bli välsignade av kosmos högsta kärlek och sanning”.

Det finns inte mycket att invända mot själva innehållet i det bekymrade men välvilliga fredsbudskapet, annat än att det bär tydliga drag av New Age-filosofi på jorden, närmare bestämt i Californien, vilket då talar för att det inte kommer från yttre rymden.

Å andra sidan: Identiteten bakom rösten är okänd och har ännu inte kunnat identifieras, så en liten öppning mot det okända finns ändå kvar. I december 2018, när The Independent tar upp händelsen igen, är den fortfarande olöst. https://www.independent.co.uk/news/long_reads/vrillon-hacking-alien-voice-seventies-extra-terrestrial-hoax-unexplained-mysteries-a8069926.html

Det kan också påpekas här att UFO-observationerna, som numera förekommer ständigt, över hela jorden och vid alla tidpunkter på dygnet, fick fart först vid andra världskrigets slut och atombombens upptäckt; innan dess var de sporadiska. Det har också gjorts särskilt många observationer vid kärnvapenanläggningar. Att vi skulle vara ensamma i universum betraktas även av sansade bedömare som matematiskt osannolikt.

Nån däruppe kanske gillar oss ?

 

 

alien

alien

alien

— We come in Peace. But fuck your leader!

 

 

 

 

 

 

Se även:

2 kommentarer på “Budskap från Rymden?

 1. Joakim
  14 januari, 2018

  En av de mer intressanta budskapen utifrån är ett meddelande som anlände 2002 i form av en sädesfältformation (the Crabwood crop formation). Samtidigt som en tydlig bild av en utomjording visades så presenterades en text i binär talform. Fritt översatt löd texten: ”Se upp för förmedlarna av falska gåvor och deras brutna löften. Stor smärta men fortfarande tid. TRO. Det finns godhet därute. Vi motsätter oss svek och bedrägerier. Cirkeln sluts”.

  Gilla

  • Konst & Politik
   14 januari, 2018

   Tack för Din kommentar, Joakim! Mycket spännande, jag ska genast kolla upp det.

   Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: