Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 24-25/12 2017. Det största hotet.

Världen: I Aftonbladet Morgon 23/12 listar Prof. Olle Häggström de största hoten mot mänskligheten: Kärnvapen, biologiska vapen, AI, finanskris, kärnkraften och klimathotet nämns men inte det allra största hotet som också ligger bakom och orsakar samtliga nämnda faror: Kapitalismen. Den välbekanta blinda fläcken i alla borgerliga analyser.

Däremot nämner han det särskilda hotet i att ”vi inte har en fullvuxen och funktionsduglig ledare för världens största militärmakt”. Korrekt, men också Trump hade varit otänkbar i ett annat system än det kapitalistiska. https://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/2325

Sverige: SD backar kraftigt i mätningar.
Flera mätningar visar att Sverigedemokraternas väljarstöd minskar kraftigt.Enligt Aftonbladet/Inizio har SD minskat med 6,1 procentenheter i jämförelse med för ett år tillbaka, och idag har partiet ett stöd på 15,4 procent (ETC).

Malmö/Lund: AFA Lund har uppdaterat
granskningen av nazisten Daniel Gerdås som märkligt nog är anställd på kommunala elbolaget Kraftringen i Lund, med nya uppgifter. Tycker Kraftringen att det är en bra idé att anställa en person som är medlem och aktivist i den nazistgrupp som Säkerhetspolisen bedömer som det största hotet mot Sveriges inre säkerhet – och vars medlemmar placerat ut tidsinställda bomber på asylboenden och vänsterlokaler – på en så pass känslig samhällsfunktion som el- och värmeproduktion? https://antifa.se/2017/12/21/afa-lund-daniel-gerdas-nazist-for-vara-pengar/

Och Aktuelltfokus skriver att FI-toppen tillika Lundapolitikern Joakim Månsson Bengtsson anser att Kraftringen ska sparka sin anställda NMR-nazist. Enligt Månsson Bengtsson är han inte emot ett principiellt yrkesförbud när det gäller organiserade nazister inom Nordiska Motståndsrörelsen.

Konsten: Det största löftet: anarkismen.


aanarki
https://imgur.com/r/COMPLETEANARCHY/lWmSz

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: