Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 21/12 2017. Motbilder.

Värden: ”I USA har begreppet ‘working poor’, arbetande fattiga, funnits länge. Det är allt från privata nannys och McDonalds-arbetare, till trädgårdsmästare, poolskötare och kassabiträden. De jobbar, jobbar och jobbar, helger, kvällar, nätter, nästan jämt. De sliter och betalar ett pris – för att få jobba. Men de får ändå inte tillräckligt med inkomst för att klara en rimlig levnadsstandard. De flesta är kvinnor, många är invandrare.” skriver Ali Esbati i AB och varnar för en liknande utveckling i Sverige med högerns ”enkla jobb”.

Världen: Jörn Andersen tränat det nordkoreanska landslaget i fotboll och ger en helt annan bild av landet än den vi är vana vid. ”När jag kom hit blev jag väldigt överraskad. Det är väldigt rent här och det är väldigt tyst. Det finns inte många bilar. Det är väldigt enkelt att leva här. Det är ingen press från medierna och ingen pratar med en om fotboll”, säger han. ”Jag är nöjd med mitt liv här. Man läser så många dåliga saker om det här landet och för det mesta så är det inte sant. Allt är okej här, det är annorlunda, men det är okej”. (Expr). Detta är förstås inte hela sanningen – men det kanske kan vara en nyttig motbild i den mycket ensidiga rapporteringen.

Sverige: Skolverket ska bygga upp ett långsiktigt stöd till lärare. För att upptäcka elever som är på väg att lockas in i ”rasism eller andra extremistiska irrläror”, berättar utbildningsminister Gustav Fridolin för DN. Det låter ungefär som Samordnarens tankekontroll. Precisera det till nazism, fascism och rasism! Allt annat hotar yttrandefriheten. Med begreppet ”irrläror” är Fridolin ute på mycket farliga vägar.

Malmö/Lund: ”Malmö stad ska stärka arbetet mot sexuella trakasserier” skriver kommunstyrelsens ordförande i Malmö, Katrin Stjernfeldt Jammeh i SDS. Den feministiska demon nyligen verkar ha gjort intryck.

Konsten: S. Jacobson: Virus.


164

S. Jacobson: Virus. O.p.p. 2017.

***

Lästips: ”Från en cell” på anarkism.info – en fin text om psykologi och psykiatri bl.a. https://anarkism.info/2017/12/19/fran-en-cell/

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 21 december, 2017 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: