Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Trumps skandaler – lista.

New York Times’ lista över ett urval aktuella korruptionsskandaler mm. i Trumps administration. Listan inbegtiper alltså inte Trumps många impulsiva in- och utrikespolitiska utfall och twittrande; den skulle nog bli oläsligt lång. Courtesy: https://www.nytimes.com/2017/10/05/opinion/trumps-scandals-a-list.html


trump6


Som New Yorker, ProPublica och den offentliga radiostationen WNYC rapporterade igår, gav Longtime Trump-advokaten Marc Kasowitz mer än $ 50.000 till en advokat i Manhattan-distriktet som senare släppte ett mål mot Ivanka Trump och Donald Trump Jr.

Ordförandeskapet drar nytta av Trumps verksamhet på många sätt. Offentliga tjänstemän har bott på hotell som bär Trumps namn till exempel, medan Trumps Mar-a-Lago-klubb fördubblade sitt medlemsantal efter att han intagit Vita huset. Dessutom: Eric Trump har gett sin far kvartalsvis uppdateringar om hans företags finansiella hälsa, trots att han lovade att presidenten inte skulle ha något engagemang. Dessa företag har också gjort avtal med utländska regeringar, trots presidentens löfte att de inte skulle göra det.

Trump har spenderat mer än 30 miljoner dollar av skattebetalarnas pengar för resor till fastigheter han äger, enligt en uppskattning.

• Ryan Zinke, Trumps sekreterare för inredningen
, är under utredning för att ha chartrat en 12 000 dollar flygning från Las Vegas till Montana på skattebetalarnas bekostnad.

• David Shulkin, sekreterare för Veterans Affairs,
debiterade skattebetalare för en resa till Europa som innefattade mellanlandningar vid Wimbledon och Westminster Abbey, plus en flodkryssning för honom och hans fru.

• Scott Pruitt, som driver miljöskyddsbyrån,
äter regelbundet lunch med donatorer och lobbyister från industrier som hans avdelning reglerar. Han använde också offentliga pengar för att betala för en ljudisolerad monter på sitt kontor och befraktade privata och militära utomeuropeiska flyg.

• Steve Mnuchin, finansministern, försökte använda ett statsplan för att flyga honom till Europa på sin smekmånad. Han kan också ha utnyttjat ett skattefinansierat militärplan för att se solförmörkelsen i augusti, men han säger att resan hade ett annat syfte.

• Tom Price, den tidigare sekreteraren för hälso- och humanitära ärenden som avgick förra veckan, använde hundratusentals skattebetalares dollar på privata flygplan. Trump tror på Prices historia om att använda sin position i kongressen för att få stock deals.

• Jared Kushner har enligt uppgift använt sin närhet till Trump för att säkra utländska investeringar i Kushners familjeägda företag i utbyte mot visering.

• Ett kinesiskt regeringskontor godkände varumärken för ett företag som ägs av Ivanka Trump samma dag som Kinas president träffade president Trump.

• Paul Manafort, Trumps tidigare kampanjordförande,
kan ha använt sin position till att betala tillbaka en rysk oligark.

• Michael Flynn lobbade på uppdrag av den turkiska regeringen, men Trump valde honom ändå som nationell säkerhetsrådgivare innan han senare avstod från honom.

•”N.R.A. fick över 80 000 människor från hela landet att delta i sitt årsmöte 2017″ skriver Hahrie Han. ”Vilken vapenlobby-organisation kan hävda detsamma?”

***

Om du tror att listan ovan är ofullständig, och jag antar att den är det, maila mig på leonhardt @ nytimes. Courtesy David Leonhardt, övers. S. Jacobson 2017.

Vinjett2

3 kommentarer på “Trumps skandaler – lista.

  1. Marre all day
    11 oktober, 2017

    En där ska ju låsas in!!!

    Gilla

  2. Pingback: Krönika 5-6/11(2) 2017. Trumps politik cancerframkallande. | Konst & Politik

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 11 oktober, 2017 av i * KRÖNIKAN, * TRUMPS SKANDALER - LISTA och märktes , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: