Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 10-11/10 2017. Civilkuragepriset till Björn Söderbergs minne.


Världen: Oron för en militär konfrontation på Koreahalvön ökar
. Men sydkoreaner svarar med en axelryckning. Flera lokalbor som Dagens Industri talat med är mer oroliga för president Trump än för diktatorn Kim Jong-un. (DI).

Sverige: 12 oktober inträffar en av årets viktigaste dagar
för SAC: Civilkuragedagen Stockholm. På torsdag inträffar en av årets viktigaste dagar för SAC: Civilkuragedagen! I Stockholm samlas vi för en fackelmanifestation 18.00 vid La Mano på Söder. I veckan uppdaterar vi med evenemang i flera städer. Det kommer också mer information om utdelningen av Civilkuragepriset som i år kommer hållas i Göteborg, lördagen den 14 oktober. Håll utkik efter mer info och slut upp i våra samlingar mot nazism och missförhållanden på jobbet! — SAC  https://gatorna.info/threads/civilkuragets-dag-sto…


sac

 

Sverige. Trots kritik om försämrat säkerhetsläge i Afghanistan ska ett tiotal ensamkommande utvisas ur Sverige i dag. I kväll lyfter ett chartrat plan från Landvetter med destination Kabul. Under dagen väntas demonstrationer vid Migrationsverkets förvar i Kållered (GP).

Sverige: Flera anmälningar gällande misshandel utförd av polisen har kommit in efter förra helgens nazistdemonstration i Göteborg. – Jag kan bekräfta att det har kommit minst en konkret anmälan, men det kan också komma ytterligare anmälningar, säger Helena Trolläng, chef för polisens utredningssektion i Västra Götaland (GP).

Malmö/Lund: Malmö uppnår nu en tillräckligt god luftkvalitet för att Länsstyrelsen Skåne ska avsluta det åtgärdsprogram som funnits för kommunen sedan 2007.Malmös kvävedioxidhalter är så låga att åtgärdsprogrammet avslutas (mynewsdesk). Luften i Malmö går åter att andas – tack vare en medveten satsning på kollektivtrafiken!

Konsten: David Klasson tillhör en ny, fri målargeneration som står på kraftig tillväxt. Törs miljön omkring fortsätta negligera dem? (Omkonst).


dk

Courtesy David Klasson.

***

Lästips: Know Your Enemy: The Riot Tactics of Swedish Police.
En mycket bra analyserande text om den svenska polisen, hur den är organiserad och utrustad med tanke på kravallbekämpning (på engelska) finns på https://gatorna.info/threads/know-your-enemy-the-riot-tactics-of-swedish-police-858/

***

Övrigt: Besökssiffrorna på Konst & Politik fortsätter på rekordnivåer; igår var antalet besökare lika många som hela invånarantalet i samhället Genarp, Lunds kommun och en av mina artiklar fick 4 319 besök under veckan ❤ . Välkomna! Klicka er fram genom bloggen på ”Kategorier” -listan, här finns hur mycket som helst (mer än 2MB) som är intressant och som ni inte hittar någon annanstans!

***.

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: