Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 9-10/10 (2) 2017. Vita Huset är ett vuxendagis.

Världen: Donald Trump har hamnat i ett allt hårdare ordkrig med den republikanska senatorn Bob Corker, som kallar Vita huset för ”ett vuxendagis” och varnar för att presidentens vårdslösa utspel kan föra USA in på vägen mot ett tredje världskrig (DN).

Sverige: Här blir det mera vuxendagis. I partiledardebatten var det nu KD:s tur att flirta med SD. ”Ett moras” kommenterar Löven och där har han rätt för en gångs skull. Något vinsttak i sjukvården vill han inte ha. De rödgröna är utdaterade, Alliansen är i upplösning men SD är ändå ruttnast. Kommentatorerna låter precis som sportreportrar. Oseriöst.

Sverige: Fi vill höja skatterna med 60 miljarder och det är ett utmärkt förslag tycker jag. Gudrun Schyman fick inte vara med i partiledardebatten men hon mosar elegant den nuvarande kvinno- och pensionärspolitiken här: https://www.expressen.se/tv/politik/schyman-aldrig-har-sa-manga-kvinnor-blivit-ekonomiskt-beroende-av-sina-man/

Sverige: Ekonomipriset tänker jag inte kommentera för det är inget riktigt Nobelpris och ingen riktig vetenskap. En bluff helt enkelt, köpt för Riksbankens pengar.  Däremot är Right Livelihood Award mycket bättre än Fredspriset men de får inte ens vistas i Nobels lokaler. Skärpning Nobelkommittén!

Malmö/Lund: Köpenhamn kommer att stå som värd för World Pride 2021 men delar av arrangemanget ska ske i Malmö. -Detta är ett historiskt ögonblick för hela HBTQ+-rörelsen i Malmö, Köpenhamn och Skandinavien. Vi bjuder in människor från hela världen till en Pride som kommer sätta djupa avtryck i vår gemensamma region, säger Filip Filipek, ordförande i Malmö Pride i ett pressmeddelande (skd).

Konsten: Malmö Konsthall visar bl.a. verk av Charlotte Johannesson (gift med Sture Johannesson). ”Ett exempel är hennes banbrytande textila collage – till exempel Attack Attitude – från slutet av 70-talet som innehåller uppkäftiga sociala och politiska statements. I samma veva började Johannesson – som en av de första svenska konstnärerna – att experimentera med digital teknik som översatte hennes textilier till datorgrafik. ”Rena rama punktextilierna alltså”, skriver Sydsvenskan. Utställningen pågår 30 Sep 2017 -14 Jan 2018.


charlotte

Courtesy Charlotte Johannesson: Take me to another world, 1981-1986.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: