Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 29-30/9 2017. SDs kvinnosyn.

Världen: I Berlin pågår en husockupation. Det är berömda Volksbühneteatern som ockuperas i protest mot en hotande kommersialisering. Ockupationen beräknas pågå i tre månader och under tiden ges gratisföreställningar (Internationalen).

Sverige: Jimmy Åkessons närmaste man i SDs ledning är misstänkt för våldtäkt på Hanna Wigh (f.d. SD). Polisanmälan är gjord och en förundersökning har inletts. Mannen nekar till anklagelserna men har tagit time-out*. Han är tidigare dömd för våld mot tjänsteman och har bl.a. uttalat sig om muslimers påstådda syn på våldtäkt. Partiet har under veckan fått hård kritik för sin syn på jämställdhet, bland annat från jämställdhetsminister Åsa Regnér. – Jag kan tänka mig att det är ganska svårt att verka som kvinna i SD. Man har en väldigt omogen syn på vad jämställdhet är och rent kvinnofientliga förslag i sin politik, säger ministern i Expressen. På Flashback och andra forum på nätet har Hanna utsatts för ett intensivt karaktärsmord av SD-anhängare sedan hon i tv4:s program Kalla Fakta berättade om sin och andra SD-kvinnors utsatta situation.

Inför valet 2018 riktar sig SD särskilt mot — kvinnorna. Ingenting tyder dock på att just svenska kvinnor skulle vara särskilt lättlurade. Sverigedemokraterna står och faller med Jimmy Åkesson, den normalbegåvade i riksdagsgruppen. Frågan är om inte Åkesson faller med Bylund.

Åkessons avnazifiering av SD går inte heller så bra
, dvs inte alls. Ett antal SD:are är t.om. stödmedlemmar i NMR. De flesta SD:are har i högre eller mindre grad nazisympatier – när inte Åkesson själv är där i sin betydelsefulla obetydlighet.
http://www.expressen.se/gt/hanna-wigh-jag-utsattes-for-sexovergrepp-av-sd-kollegan/

Malmö/Lund: Övergivna slott, förfallna sjukhus och nedgångna gårdar – på lördag visas den holländska fotografen Daan Oude Elferinks verk för första gången i Malmö. Förfallna miljöer står i fokus i Daan Oude Elferink utställning ”Explore the beauty of decay” som visas på Galleri Final vid Värnhem under Gallerinatten (SDS).

Konsten: Stoppa nazisterna 30/9 graffitimålning i Mölndal.


stoppa

 

Fotnot*: ”Time out” är ett begrepp hämtat från idrottsvärlden som inte har någon formell, juridisk eller annan relevans inom politiken utan i stället betyder ”Jag håller mig undan tills stormen bedarrat och det låter bättre på engelska”.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 29 september, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: