Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 14-15/9 2017. Antifascistisk handbok ges ut i USA.

Världen: Till minne av Atticaupproret och Fängelsestrejken från den revolutionära fängelsebekämpande rörelsen – NYC. På årsdagen för Attica-upproret och ettårsjubileet för Fängelsestrejken 2016 placerade vi två banderoller i Queens på avdelningen för korrigeringar. Vi uppmanar alla som är engagerade i den revolutionära och antifascistiska kampen att gå med i striden för avskaffandet av fängelsestraffet. Fängelse = Slaveri! (Insurrection News).

Världen: Författaren till boken ”Antifa” är professor vid Dartmouth College och har en bakgrund i Occupy Wall street-rörelsen. Målet med boken, menar författare och förläggare, är att i oroliga tider skriva antifascismens internationella historia. USA har aldrig direkt behövt konfrontera fascism och nazism på hemmaplan och Brays bok visar hur fridfulla protester och diskussion hittills aldrig har kunnat stoppa farsoten någonstans i världen. http://www.dn.se/kultur-noje/jonas-thente-amazon-forsvarar-for-antifascistisk-handbok/

Världen: Nordkorea vill ”sänka Japan i havet och förvandla USA till aska och mörker”. Innovativt förslag men det lär knappast gå igenom och blir nog snarare ett magplask i Japanska havet. Frågan är också om Nordkoreas folk vill begå kollektivt självmord för Kims fåfängas skull, men någon folkomröstning i det ämnet kan man nog inte vänta sig.

Världen: Landsomfattande ilska mot antifacklig reform. Den franska arbetarrörelsen inledde på tisdagen kampen mot regeringens planer att kraftigt skära i de fackliga rättigheterna (Arbetaren).

Sverige: En majoritet i riksdagen vill inte att Peter Hultqvist avgår, och att Löfven ska avgå vill bara SD. Både Alliansen och SD är en imploderad pannkaka men skådespelet består och parlamentarismen i sig har urartat ännu en gång. Dags för ett helt annat system?

Malmö/Lund: Tekniska förvaltningen har tagit fram förslag till två nya naturreservat vid Torna Hällestad och Dalby Fälad-Klockarelyckan (skd).

Konsten: Donald Trump förbereder en debatt.


trump
Courtesy the artist.
***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: