Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 10/9 2017. 94% av terrorismen i USA är inte islamistisk.

Världen: Endast 6% av alla terrorbrott i USA begås av muslimer enligt en undersökning av Duke University och University of North Carolina, Chapel Hill. Materialet grundar sig bl.a. på FBI:s databas. Slutsatsen är att ”det föreställda hotet från muslimska amerikaner har överdrivits”. De övriga 94% är en blandning av sinsemellan olika grupper, varav en stor del högerextrema; judiska extremister utgör 7%, alltså fler än muslimerna. Islamofoberna får helt enkelt tänka om i den mån det är möjligt. Tyvärr har väl fakta inget större genomslag i dessa kretsar.

Världen: Som jag gissade i en tidigare krönika orsakade inte orkanen några dödsoffer på Cuba. Där tar folk hand om varandra och man kan evakuera en miljon människor utan kaos. Värre lär det bli i Florida men jag hoppas inga fler skadas eller dödas.

Världen: 11 september är det val i Norge. Det revolutionära socialistiska partiet Rødt har under en lång period drivit en klasspolitik med bland annat krav på förbud mot bemanningsföretag, stopp för vinster i välfärden och att Norge lämnar Nato. De ser ut att ha goda möjligheter att få en plats i parlamentet (Proletären). Och i Danmark finns revolutionära och feministiska Enhedslisten.

Sverige: I Sverige finns däremot egentligen inget att rösta på så här får vi istället för röstsedlar kanske lita till mer massiva objekt med hög utgångshastighet – gäller inte minst för de under 18.

Malmö/Lund: För att högst tillfälligt låna Per T Ohlssons ovana att recensera partiledarnas utseende, så tycker jag Kristersson (m) liknar en seriefigur, ni vet de med överdimensionerat huvud och liten kropp. Till skillnad mot dessa är han emellertid inte ett dugg rolig – så skoj ska vi inte ha för skattepengarna.


Konsten: Anna Svensson. Katrineholms Konsthall, 26/8 – 1/10 2017.


Anna-Svensson

Courtesy Anna Svensson: Sunny Afternoon. Vinylfärg på acrylglas/Omkonst.

***

Mera konst: En länk till SKIZE’s fantastiska, detaljerade fantasy graffiti. Skize is the king. https://www.facebook.com/jimmy.s.svensson/videos/pcb.10214178378512865/10214178362752471/?type=3&theater

***

 

En kommentar på “Krönika 10/9 2017. 94% av terrorismen i USA är inte islamistisk.

  1. free music
    5 maj, 2018

    I really like your writing style, excellent info, appreciate it for posting :D.

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 10 september, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: