Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 5-6/9 2017. Graffiti mot Kapitalet.

Världen: Diskussionen om Donald Trumps mentala hälsa är inte ny. Först ställdes frågan mer eller mindre öppet under hela valrörelsen. Är Trump galen? Därefter blev spörsmålet aktuellt igen när han väl flyttade in i Vita huset och skapade ett kaos vars like vi inte sett under någon tidigare president.Det nya är att frågan ställs öppet av en namngiven, före detta hög spionchef. Men bara att frågan ställs är extremt ovanligt. Washington Post redogjorde häromdagen för de över tusen lögner och halvsanningar Trump kastat ur sig sedan han blev president. Riksrätt, coming up.

Sverige: Alla till Göteborg! Göteborg har en tradition av socialistisk och antifascistisk organisering, en tradition som ska upprätthållas. Kampen om gatorna angår alla. Inför den antifascistiska mobiliseringen 30 september vill vi betona att motstånd kan ske på olika sätt, alla metoder fyller sin funktion i kampen mot organiserad fascism. Gör det du är bekväm med – ställ dig i vägen, blockera och agera med dina vänner och arbetskamrater. Visa ditt motstånd mot nazisterna 30 september.  / Antifascistisk aktion Göteborg.


nato


Sverige: Regeringen förslår att landets skogar med start redan i höst ska genomgå en av de största naturkartläggningarna hittills. I fokus står skog som anses ha särskilt höga naturvärden, så kallade nyckelbiotoper. För ändamålet vill regeringen satsa 20 miljoner kronor årligen under kommande tioårsperiod, enligt ett pressmeddelande. OK, men se sen till att bevara dem och bekämpa de giriga skogsbolagens kalhyggen!

Sverige: Krigsminister Hultqvist bekänner färg i kärnvapenfrågan. När USA varnar Sverige för att skriva under FN:s konvention om kärnvapenförbud försäkrar Hultqvist att inget ska få äventyra Sveriges militära samarbete med USA och Nato (Proletären).

Malmö/Lund: Ett jämlikt samhälle skapar tryggare medborgare.
Kvinnor ser större risker i livet än män. Men i Sverige är skillnaden mindre än i resten av världen. Jämlikhet är förklaringen, säger riskprofessorn Anna Olofsson (SDS). Och att ett samhälle med social jämlikhet och mindre inkomstklyftor fungerar bättre på alla sätt har redan bevistats i Wilkinson/Pickets bok ”Jämlikhetsanden”. Fast jag tänkte då aldrig att det skulle stå i Sydsvenskan! En omprövning på gång hos ledarsidan? Nej, jag trodde väl inte det.

Konsten: Graffiti Against Capital – Video in Solidarity with No G20 Prisoners.


***

Citatet: ”Den krökta flaggstången har fått Sverigevänner och bombhöger att uppvisa alla sjukvårdsupplysningens symptom på rabies. Vänstern skrattar åt dem”. – Patrik Lundberg/AB.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 4 september, 2017 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: