Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 4-5/9 2017. Solidariteten och kampen sprider sig.

Världen: I Durham, North Carolina, förstörde militanter i en vänstergrupp en staty av en konfedererad soldat. Takiya Thompson, en medlem av Workers World Party, klättrade på statyn och hjälpte till att dra ner den. Tillsammans med sju andra aktivister greps hon av polisen. Strax före hennes gripande sa Thompson om sin handling: ”Jag valde att göra det eftersom jag är trött på att leva i rädsla. Jag är trött på vit överhöghet som håller stövelklacken på min nacke och på människor som ser ut som jag.” (Counterpunch).

Sverige: Med gigantiska banderoller
intog de unga sittstrejkande afghanerna Norra Bantorget i Stockholm. Rörelsen bestående av ensamkommande flyktingbarn och ungdomar från Afghanistan, som i 28 dagar och nätter protesterat på Stockholms gator sträckte ut en hand till andra sociala kamper i landet.– När riksdagen öppnar den 12 september så ska vi demonstrera i hela landet. Där pensionärer finns, där mammor och pappor finns, där gravida kvinnor finns, där du som inte kan gå eller se finns, där du som väntar på svar från migrationsverket finns, du som sittstrejkar i skolan finns, där ska vi demonstrera. Vi finns i hela landet för det är vi som är människorna. Vi är den nya folkrörelsen tillsammans, sa Khavari (aktuelltfokus).

Sverige: Vad gör våra politiker egentligen,
rent konkret? Se där en av vår tids mest gåtfulla mysterier fullt i klass med Da Vincikoden. Svar: dom gör ingenting, dom pratar, typ ”inga kommentarer”. Nu kan man med filosofins hjälp visserligen påstå att även ord är handlingar, men frågan kvarstår; särskilt arbetsamt verkar det inte vara, som man kan utläsa av Ekot lista på Kristerssons (m) ”aktiviteter”. Inte arbetsamt, inget ansvar men mycket, mycket välbetalt.

Malmö/Lund: När nu terminerna börjar
är alla välkomna till India Däck Bokcafé för att fika eller ta del av det unika boksortimentet. Många internationella studenter har redan hittat hit så kom du också! Allting är billigt och lokalen är hemtrevlig. Intressanta möten utlovas. Stora Algatan 3, precis bakom Kulturen. Från AF går du bara över Tegnersplatsen, följ stockrosorna och ta riktning mot skylten så vips är du där!

Konsten: A-rabbit, Konst & Politiks nya maskot. Som ni kanske har märkt!

 


A-rabbit2

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: