Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 31/8-1/9 2017. To See or to Nazi.

Världen: Dagens rubrik. ”To See or to Nazi: Trump’s Moral Blindspot is America’s” (Counterpunch).

Sverige: Minkuppror i Småland. Natten mellan lördag och söndag, 26-27 augusti, assisterades ett tusental minkar i sin flykt från ett fängelse, en minkfarm. Ett hundratal av dessa flyttade med hjälp av transportering direkt ut i skogen, där de för första gången kunde känna fast mark under tassarna. Resten av minkarna fick en hjälpande hand då burarna öppnades så att de kunde ta sig ut i natten. Vi lyckades tyvärr inte med målet att öppna alla burar eftersom vi blev tvungna att hastigt avlägsna oss från platsen, men vi kommer på olika sätt att fortsätta arbeta för öppnandet av alla burar och stängandet av alla farmer. Vi ger aldrig upp. Pälsfarmens ägare låser in, exploaterar och dödar de här minkarna enbart för att tjäna pengar. Hela pälsindustrin drivs av kapitalistiska intressen, och vi måste alla agera i solidaritet med minkarna. Arbetet mot exploatering, kapitalism och inlåsning sker bäst genom enad kamp. Minkupproret äger rum under ‘Week of solidarity with anarchist prisoners’ och vi skickar en hälsning över alla stängsel, murar och gränser. Tills alla är fria!                —Djurens Befrielsefront (A).

Malmö/Lund: Autonom 101: Studiecirkel. När: 2017-09-05 18:00
Var: Smålands Nation, Lund. Vi kommer att hålla en studiecirkel, i två träffar, om vad det innebär att vara autonom. Både i teori och praktik. Detta eventet är för den första träffen där vi diskuterar autonom filosofi, hur vi ser på arbete, och hur vi förstår staten. En grundtext finns att läsa här: https://autonomorganisering.noblogs.org/…/grundtext-autono…/    — Autonom Organisering.


Konst&Politiks tips för vidare läsning: ABC för Autonoma. (Roligt. lättläst, många bilder). https://anarchyisorder.wordpress.com/2012/01/31/abc-for-autonoma/


Konsten: Zapatistisk mural i Chiapas.


mural

Courtesy EZLN.

***

Uppdateringar: Har SD slutat begå ‘skandaler’? frågar en tråd på Flashback Forum, www.flashback.org/p56912448. Inget kunde vara mer felaktigt. Listan på SD-skandaler har utvidgats, det är knappt jag hinner med 🙂 Nu är dom uppe i 156 större skandaler 2011- till och med idag, 30/8 2017. Med kriminalitet och halvkriminalitet i både ledning och hos medlemmar blir det lätt viss  turbulens. Följ den rafflande fortsättningen!

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 30 augusti, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: