Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 29-30/8 (3) 2017. Next Exit Freedom.

Världen: USA:s FN-ambassadör Nikki Haley säger att ”Nordkorea har brutit mot alla FN-resolutioner som lagts fram”. Det kan vara riktigt, men det stämmer ännu bättre på kärnvapenmakten Israel och där planeras inte precis några militära åtgärder. USA brukar också strunta i FN och har från tid till annan bojkottat och hotat med indragna avgifter. Det är ävenledes en öppen fråga vem av Kim och Trump som är tokigast; världen skulle säkert vara lyckligare utan någon av dem.

Sverige: Kajsa Ekis Ekman, anarkist från början, författare och skribent, sågs länge som vänsterns nya friska röst. Det är litet vemodigt att KP verkar ha tagit henne som någon slags politisk gisslan; Kajsas Proletären-intervju har legat kvar på sajten i flera månader nu – som en sorts trofé. Eller så har man bara brist på material. Internationellt går utvecklingen inom vänstern överallt från realsocialistiska förebilder till en frihetlig, antiauktoritär rådssocialism medan Kajsa  enligt intervjun verkar gå halvt baklänges fram. Hon borde kanske satsa mer på framtiden än på det förflutna men det bestämmer hon förstås själv; kommer hon på bättre tankar är hon förmodligen välkommen tillbaka till det rödsvarta lägret. Ett alternativt scenario vore att KP blev frihetligt men där är väl utsikterna minimala intill det obefintliga; man föredrar nog att även i fortsättningen hetsa mot de autonoma och dingla i Stalins mustascher tillsammans med Jan Myrdal. http://www.proletaren.se/inrikes-politik/kajsa-ekis-ekman-det-duger-inte-med-duttande-har-och-dar

Malmö/Lund: Mellan 2015 och 2016 ökade omsättningen i Lunds centrum med 5,2 procent, enligt en rapport som konsultföretaget WSP har gjort på uppdrag av Fastighetsägarna (SDS). Jag kan slå vad om att detta blir ännu ett svepskäl för Fastighetsägarna till att höja de redan orimligt höga hyrorna men Sydsvenskan nosar inte ens på det spåret.

Konsten: Att välja rätt utgång.


freedom

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: